contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Praz Cu Telina, Masline Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Draga Zazuza, am vrut sa pun un titlu pentru marea noastra “confruntare” dar numai chestii porcoase imi trecura prin cap. Reteta e facuta in colaborare (de la distanta) cu cofi, care mi-a dat idei bune si careia ii multumesc pe aceasta cale si o invit la un Liv52 sau mai vedem noi ce magneziu mai gasim.

Defectul retetei e ca e atat de buna (dupa gustul meu, fireste) incat se mananca repede. Avantajul e ca e buna si pentru cei ce postesc (in sensul real al cuvantului) sau nu mananca alimente care au avut parinti.

Ingredientele sunt (nu radeti va rog de imperfectiunea lor, am mai eliminat si eu cate ceva si asa s-a nascut minunea, voi puteti cumpara cele mai frumoase masline si cea mai frageda telina, eu le aveam): praz (si/sau ceapa), masline, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si lamaie.

Se inabuse usor telina in putin ulei de masline (ceapa aia era in plus, nu conteaza) si apa, se adauga prazul si ardeiul iute, o jumatate de lamaie fara coaja taiata felii si se lasa totul sub capac la foc mic. Daca e nevoie mai adaugati din cand in cand apa (da, merge si vin, nu, nu am vrut). Cand s-a inmuiat prazul se pune pasta de tomate si maslinele, se lasa cateva clocote, se stinge focul, se mai pune zeama de la cealalta jumatate de lamaie si putin ulei crud de masline si se lasa cu capac, timp in care puteti pune de o mamaliga. Sau nu.

Mie mi se pare excelenta si calda si rece, acum dozajul acru/iute/dulceag, depinde de fiecare, eu am pus doi praji (romanesti) la o telina maricica, ulei la ochi, ca aici fiecare mananca mai mult sau mai putin uleios, o cana de pasta de tomate si o cana de masline.

Vreme imputita, incercai un clozap cu floricica pentru memet, cum nu ma obosesc sa reglez aparatul mi-a iesit ceva atat de artistic incat nu pot sa nu ii arat.

Nu uitati ce e mai important la mancarica asta, la final sa puneti ulei de masline si zeama de lamaie, crude. rororo