contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prepelite In Stil Indian (o Parte Din "masa Regilor")

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


"Mancarea Regilor", asta a spus Gordon Ramsay cand a descris aceasta reteta intro emisiune pe care a realizat-o: "Gordon Ramsey - Marea Evadare". Dar n-a spus-o degeaba! Pentru ca sunt uluitoare combinatiile si aromele preparatului. Practic e o parte dintrun preparat numai pentru marile sarbatori indiene, nunti sau festinuri regale! Un Biryani de capra
Eu am facut doar un sfert din ea! Si asta pentru ca preparatul original se face mult mai complicat decat ce v-oi descrie eu aici.
Mai pe scurt: avem nevoie de oua fierte (ale mele au fost cam mari, dar m-am descurcat) care se introduc in prepelite, prepelitele se introduc in pui, puii se introduc intro capra, iar capra e gatita intro oala mare cu multe condimente pe un jar moderat, cateva ore.
Eu m-am oprit doar la oul si prepelita! Ar fi trebuit sa incerc si cu un pui, dar pentru prima etapa in "Mancarea Regilor" nu vroiam sa dau chix! Si cum produsul a fost delicios, pentru etapa urmatoare o sa folosesc si un pui sau doi. Iar cand o sa am la indemana si o capra.... 
Oprestete Marcele! Nu sari calul! Pardon, capra!!!

Ingrediente pentru 4 persoane:
16 prepelite
16 oua fierte tare
2 linguri boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita de curcuma
12-15 catei de usturoi dati prin razatoare
6-8 cm de ghimbir proaspat ras
200 ml de iaurt de capra si bivolita
1 lingurita de chilli macinat
sare dupa gust
Preparare:
Curatam si spalam bine prepelitele. Ar fi bine sa lasati pielea pe ele (adica sa nu le curatati cu piele cu tot, stiu ca-i mai comod si mai rapida metoda, dar pierdem aroma si gustul cel mai bun!).


Incepem sa preparam marinada pentru carne. Amestecam boia dulce cu cea iute, cu ghimbirul si usturoiul ras si masam bine cu aceasta pasta prepelitele, in asa fel incat sa fie complet acoperite cu aceasta marinada.


Adaugam iaurtul si amestecam dinnou pana se omogenizeaza totul.



Presaram si fulgii de chilli peste marinada, pentru o aroma mai picanta.


Acoperim cu folie alimentara bolul in care am marinat prepelitele, si le lasam la marinat cel mai bine la frigider peste noapte sa se fragezeasca.
A doua zi, incepem sa pregatim restul de ingrediente si proceduri pentru finisarea preparatului.
Oualele le fierbem circa 8-10 minute, pana se fac tari. Le curatam de coaja, le punem intrun bol si presaram 1/2 de lingurita de curcuma.

Acum as putea sa va recomand altceva pentru aspectul oualelor, asta pentru ca, nu mi-a reusit precum am vazut in emisiune. Normal ca in emisiunile culinare, nu se "spun" toate secretele necesare pentru reusita, dar daca ai un pic de fler, o poti descurca!
Deci, mai bine dizolvati curcuma in foarte putin ulei sau foarte putina apa, introduceti oualele in amestec si amestecati-le pana se coloreaza uniform intro culoare galbena.
Asa am vazut ca s-a intamplat in emisiune, si cred ca ar fi mai bine!
Iar acum, nu avem decat sa introducem oualele in prepelite (in golul care il are la piept) iar acestea le introduc intro punga "magica". Folosesc punga pentru ca este un mod usor de copt in cuptor, iar sucurile care rezulta prin coacerea sunt pastrate in punga foarte bine. Nu uitati sa strangeti punga la gura si cu o scobitoare sa faceti cateva gaurele in punga, pentru a "rasufla".
Incingem cuptorul la 240-250ºC. Punem punga intro tava si o introducem in cuptorul incins pentru urmatoarele 40 de minute.

Cat timp stau prepelitele la cuptor, vom prepara orezul. Il punem la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor producatorului. Dupa de orezul s-a fiert, il vom "colora" in galben cu cealalta jumatate de curcuma sau sofran).

Cand prepelitele sunt gata si le scoatem din cuptor, montam farfuriile.

Punem 2-3 prepelite si alaturi montam orezul. Sosul format in punga, o sa-l turnam cu o lingurita peste carne si orez. O sa dea un gust aparte produsului.

Ma intreb inca, cum e acest preparat gatit de la un cap la altul (adica cu pui si capra), daca numai aceasta parte a retetei a fost incredibil de gustoasa si incredibil de fascinanta in arome!
Cred ca putin mai multe ingrediente (boia iute, ghimbir si usturoi), ar fi dat mai multa intensitate aromelor preparatului. Poate o sa vreti voi sa incercati! Eu data viitoare o sa incerc si varianta cu prepelitele introduse in pui! Uoau! Abia astept!

Prepelite in stil Indian ... Done!

POFTA BUNA!




Articol recomandat de marcel-iorga.blogspot.com