contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prepelite La Cuptor Cu Conopida Si Sos Cu Tahina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


asta-i o combinatie foarte reusita de care sunt foarte mandru. nu stiu daca exista, daca au mai facut-o multi inaintea mea sau nu dar ar trebui sa stea la loc de cinste pt ca zau ca e foarte buna. sosul e genial si ar trebui sa ma straduiesc sa nu uit cum l-am facut :)

dureaza cam o ora, ai nevoie de cateva ingrediente, nu e deloc scump sa o faci si practic nici nu te agiti prea mult prin bucatarie. merge de minune cu un sauvignon blanc. pofta mare. 

ingrediente: pentru 2 persoane. timp de preparare: 1 ora
- 4 prepelite
- o conopida
- 5 catei de usturoi
- pomodori secchi
- oregano, marar, sare, piper
- 150g tahina,
- sumac, ulei de masline
- zeama de lamaie
prepelite la cuptor cu conopida si sos de tahina- prepelitele curatate trebuie parlite/jumulite de eventualele pene. fiecare prepelita se umple cu un catel mare de usturoi, 2-3 rosii uscate, se sareaza din belsug si se pipereaza.

- conopida se spala, se separa in florete si se condimenteaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline. se arunca in tava impreuna cu 2-3 catei de usturoi taiati in sferturi

- se pun si prepelitele in tava si se dau la cuptor cca 45-50 de minute. cand le scoti, trebuie sa arate cam asa.

- intre timp fa un sos cu tahina. o legatura de marar proaspat, un catel de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de apa,  tahina si un praf de piper.