contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prin Bavaria (iii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am părăsit Garmisch-Partenkirchen şi ne-am îndreptat spre Königsee, pe nişte străzi înguste de munte. Nu ştiam în ce parte să mă uit prima dată, peisajul era de vis. Pe alocuri străzile erau atât de înguste încât nu puteau trece două maşini una pe lângă alta. Ţin minte că a trebuit la un moment dat să mergem înapoi câteva sute de metri până la un loc mai lat pentru a face loc unei caravane de vreo opt Rolls Royce-uri. Pe traseu ne-am oprit în Bad Tölz, unde tocmai se adunau localnicii în faţa primăriei, îmbrăcaţi în costume naţionale şi pregătiţi să susţină un concert în aer liber.

Bayern (23)

Concertul nu a durat prea mult, iar apoi lumea s-a cinstit cu o bere. Când l-am văzut pe bărbatul cu barbă albă şi stufoasă din poza de mai jos, m-am gândit imediat la filmul “Heidy”.

Bayern (24)

Drumul mai departe spre Königsee a fost foarte lung, dar în nici un caz plictisitor. La fiecare pas era ceva care atrăgea atenţia ca un magnet: aproape toate casele din împrejurimi aveau pereţii exteriori pictaţi, oamenii erau îmbrăcaţi în diferite costume tradiţionale (femeile îmbrăcate în dirndl şi bărbaţii în lederhose), peisajele de munte, străzile şerpuind prin munţi – parcă eram într-un film.

Königsee se află în mijlocul unui parc naţional situat în sud-estul Bavariei, la doar câţiva kilometri distanţă de graniţa cu Austria. Atracţia principală este biserica Sf. Bartolomeu, având o arhitectură deosebită şi o locaţie de vis.

Bayern (25)La biserică se ajunge pe apă. Am mers cu un vaporaş, pe lacul străjuit în stânga şi-n dreapta de munţi înalţi acoperiţi de verdeaţă. Cam pe la mijlocul lacului, căpitanul a oprit vaporaşul şi în liniştea adâncă a început să cânte la o trompetă pentru a ne demonstra acurateţea ecoului.

De departe se putea vedea biserica St.Bartholomä, cu acoperişul ei roşu oglindindu-se în apa lacului. Înăuntru biserica este tot atât de modestă precum în exterior, şi tocmai asta o face atât de atrăgătoare.

Bayern (26)

Din Schönau am Königsee am pornit mai departe spre Bad Reichenchall. Aici se află cea mai mare salină din Germania. Sute de turişti aşteptau să coboare în salină la fel ca minerii odinioară şi să explore adâncurile minei. Turiştii primeau câte o uniformă identică cu cea a minerilor, apoi se îmbarcau într-un tren de mină care îi ducea până la tobogan. Alunecau apoi pe tobogan. În interiorul salinei se află printre altele un lac artificial, o capelă, precum şi tot felul de expoziţii în care se arăta evoluţia extragerii sării.

Bayern (14)

Am continuat apoi drumul spre Chiemsee, un lac imens nu departe de München. Pe acest lac se află două insule deosebite: Fraueninsel (insula Doamnelor) care este foarte cunoscută datorită mănăstirii benedictine de călugăriţe, şi insula Domnilor, Herreninsel, pe care domină un alt castel ce a aparţinut regelui Ludovic al II-lea al Bavariei.

Ludwig (4)

Castelul este o copie fidelă a Palatului din Versailles. Din păcate este şi acesta doar parţial terminat şi ca şi la celelalte castele, nu am avut voie să fotografiem în interior. Cele mai impunătoare încăperi din castel sunt Camera Oglinzilor - un joc de oglinzi, rame aurii, candelabre de cristal şi alte obiecte specifice epocii - şi Dormitorul Regal. Decorul din Dormitorul Regal este cu totul deosebit şi păstrat, cum altfel, în tonuri aurii. Patul regal este aşezat în astfel încât din pat regele putea vedea răsăritul soarelui prin fereastră. Pe căpătâiul patului regal domină un soare gravat în aur, încă o dovadă a respectului pe care Ludovic al II-lea îl avea faţă de Regele Soare de la Versailles.         

Ludwig (5)

Parcul ce înconjoară castelul este de asemenea asemănător celui din Versailles – un decor floral încântător şi fântâni arteziene impunătoare.

Am încheiat excursia cu o vizită scurtă în capitala Bavariei, München. În puţinul timp petrecut acolo am reuşit totuşi să văd câteva din atracţii: Viktualienmarkt, Grădina Englezească,  Marienplatz, iar seara am încheiat-o în Hofbräuhaus, cea mai renumită berărie, unde în fiecare seară merg sute de localnici şi turişti.  

 Bayern (32)Asta a fost în mare ceea ce mi-am amintit despre prima mea excursie în Bavaria, acum vreo şapte ani. Bavaria este însă mult mai extinsă şi are mult mai multe de oferit, de câte ori merg acolo descopăr locuri şi lucruri noi.

 


Articol recomandat de a-bis-z.blogspot.com