contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Produse Simple Dar Minunat De Bune: Organic Shea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

organic shea

Organic Shea este o companie romaneasca nou infiintata, din Cluj, care importa unturi exotice si produce cosmetice naturale. Ce mi-a placut la produsele lor a fost ambalajul si etichetele profi iar asta mi-a starnit curiozitatea de a le incerca. Si tocmai cand eram pe punctul de a comanda cateva produse am fost contactata de catre ei, pentru a testa gratuit cateva minunatii. Desigur ca am acceptat.

coconut oil

Am sa incep cu produsul meu favorit: uleiul de cocos. Inutil sa va mai spun cat de tare imi place acest minunat unt/ulei. Il ador in deserturi, smoothies, sosuri si mai nou si pe piele. Uleiul de cocos Organic Shea este unul pur, extravirgin, cu miros puternic si delicios de nuca de cocos. L-am folosit ca atare pe pielea umeda dar si pe pielea uscata. In ambele cazuri se aplica in cantitati mici si se absoarbe rapid. Hidrateaza  foarte bine si lasa un parfum discret pe piele.

L-am folosit insa si pe fata proaspat demachiata si hidratata cu apa florala de ylang ylang. Cred ca am folosit pe intreaga fata o cantitate de marimea unui bob de mazare. Dupa aplicare am tamponat fata cu un servetel de hartie, pentru a absorbi excesul de ulei. A hidratat suficient pielea mea mixta, neincarcand-o. Auzeam ca este util si pentru pielea cu tendinta acneica, precum a mea, insa nu am perseverat in a-l folosi zilnic deoarece imi place sa aplic in general creme lejere si apelez la unele mai grase/hidratante doar atunci cand este frig afara. Insa presimt ca iarna aceasta va fi intens folosit.

c oil

Astazi am amestecat o lingurita de ulei la temperatura camerei cu cinci picaturi de extract de vanilie, dupa ideea lui Ralu si am obtinut un delicios ulei de corp care m-a invaluit in aroma unei prajituri cremoase. Tin sa mentionez ca lingurita de ulei mi-a fost de ajuns pentru a hidrata intreg corpul asa ca prevad zile lungi pentru cutia mea frumusica de 200 ml.

shea

Untul de shea a venit sub forma unei mostre de 30 ml, plina ochi. Untul acesta are o culoare galbuie, o consistenta cremoasa si o aroma nuctata. Este cel mai hidratant unt din cate cunosc si totodata cel mai sanatos, ameliorand si vindecand probleme grave ale pielii, cum ar fi psoriazis, dermatita atopica, eczeme, arsuri etc. Eu l-am folosit pentru Anais. In spatele urechiuselor si la degetele de la picioare pielea i se irita si se inroseste deorece uneori mai ramane spuma de la gelul de dus, care usuca pielea. De cand am inceput insa sa folosesc shea pe aceste zone, roseata si iritatia s-a retras iar pielea e fina. De asemenea l-am folosit pe obrajorii ei rosii, batuti de frig si vant, dupa ce veneam de la plimbare si atunci cand a fost racita si pielea fetei era uscata.

Pentru mine l-am folosit ca si crema de maini. Se absoarbe repede si hidrateaza intens, repara pielea si o calmeaza.

Coconutty

Ultimul, dar nu cel din urma, este balsamul de buze Coconutty, cu ulei de cocos. Am avut posibilitatea de a alege din gama de balsamuri si am optat pentru el deoarece vroiam ceva nu foarte aromat dar nici fad. Iar Coconutty este perfect: are o aroma subtila de cocos, care se pierde insa pe buze, devenind un balsam hranitor, care repara buzele uscate si le da un strop de stralucire. Poate ca intra putin cam repede in piele insa cum mie imi plac balsamurile de buze, nu ma satur sa ma dau cu el, mai ales ca nici aici cel de la Organic Shea nu s-au zgarcit la cantitate si recipientul e plin ochi de balsam hranitor.

Cateva plusuri pe care vreau sa le acord produselor:

  • ambalaje si etichete de calitate
  • unturi si uleiuri proaspete, extra virgine
  • recipiente umplute cu varf
  • varietate de gramaje pentru diverse unturi (75ml, 150ml, 250ml)

Ca minus as adauga pretul poate putin mai ridicat al produselor, fapt ce le face mai indicate ca produse de rasfat sau idei de cadouri.

Ca o concluzie: am ramas placut impresionata de aceste trei produse si am devenit si mai curioasa cu privire la unturile de corp aromate si cele de ingrijire.

P.S. O parte din produse le gasiti si in Kzarinne Boutique, unde aveti si o reducere de 5% la orice produse comandat, daca mentionati codul Lifestyle blog.