contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Daring Bakers A Lunii: Biscuiti Dulci Decorati Cu Royal Icing Si Diverse Bombonele

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

DSCF7817
Provocarea lunii la Daring Bakers a fost lansata in aceasta luna de catre Mandy de la What the Fruitcake?: Biscuiti dulci decorati. Cele doua “obligatii” (ca sa zicem asa) erau sa folosim reteta de mai jos iar decoratia sa fie facuta pornind de la motivul septembrie si orice ar insemna lucrul acesta pentru noi. Ca sa fiu sincera, luna septembrie nu are o semnificatie deosebita pentru mine, e mai mult ceva general: toamna, ultimele flori, fructe, inceputul scolii. Reteta de biscuiti se preteaza foarte mult la decorare si este preluata din retetarul lui Peggy Porschen.
Sincer mi-ar fi placut sa fie mai frageda dar asta s-ar rezolva usor cu nitel amoniu alimentar. De incercat pentru urmatoarea data.
- 200 grame unt la temperatura camerei
- 400 grame faina
- 200 grame zahar pudra
- un ou mare
- 5 ml esenta de vanilie (sau orice alta aroma va place, eu una am folosit esenta de migdale)
Amestecam untul cu zaharul si aromele dorite pana cand capata o consistenta omogena. Nu trebuie sa fim prea scrupulosi caci daca il mixam prea tare, se va aera excesiv si isi va pierde forma o data puse la copt in cuptor.
DSCF7796
Adaugam oul si-l mestecam pana se omogenizeaza cu restul ingredientelor. DSCF7797
Adaugam faina cernuta si amestecam usor pana cand aluatul devine nelipicios.
DSCF7798
Impartim in trei parti aluatul si le dam forma unor mingiute.
Intindem cu sucitorul fiecare dintre cele trei mingiute de aluat pana cand ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Foaia o data intinsa o punem la frigider pentru minimum 30 de minute. Este o modalitate mai simpla caci se micsoreaza timpul de racire al aluatului iar taierea in diverse forme se face mai usor. Intinderea foii inainte de a fi introdus la frigider, usureaza de asemenea intinderea aluatului caci o data racit operatiunea se efectueaza ceva mai greu.
Dupa ce a trecut perioada de racire, asezam foaia pe masa, pe un strat subtire de faina si cu niste forme speciale (sau daca nu avem asa ceva, cu cutitul bine ascutit) taiem diverse forme in aluat. Asezam formele in tava tapetata fie cu hartie de copt fie ungem cu unt si presaram faina dupa care introducem din nou aceste forme la frigider pentru inca 30 de minute sau chiar o ora.
DSCF7799
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Coaceti pana cand marginile biscuitilor devin aurii, intre 8 – 15 min – depinde de marimea biscuitilor.
Ii lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care putem incepe sa-i decoram dupa dorinta. Daca ii pastram, este bine s-o facem intr-o cutie bine inchisa pentru o perioada de pana la o luna.
Pentru decorarea, am pregatit putina royal icing dupa reteta pe care am folosit-o si la Casuta de turta dulce – adica un albus de ou amestecat cu 250 de grame de zahar pudra (asta pentru o consistenta mai groasa a glazurii).
DSCF7810

Nu m-am mai complicat sa fac glazura si de alte culori ci am fost foarte comoda si am folosit niste glazura colorata de-a gata de la Doctor Oeutker plus ca am mai folosit bombonele de tot felul pe care le-am lipit de biscuiti cu cate un strop de royal icing.
DSCF7811
DSCF7814
DSCF7816

Rezultatul final:

DSCF7819
DSCF7821
DSCF7825
DSCF7826
DSCF7832
DSCF7833


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com