contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Daring Bakers Noiembrie: Fursecuri Fragede

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

022

Pfff, stiu, oribila poza dar n-am avut de ales. Pregatisem doua tavi de fursecuri dar abia am avut timp sa ma dumiresc ca, pana sa se raceasca nitel, disparusera trei sferturi din dulcegarii iar Petre cersea in continuu inca si inca o bucata, asa ca am hotarat sa fac totusi niste poze chiar daca nu erau conditii cum trebuie (mai ales cu lumina). Nu de alta dar asta este o provocare Daring Baker si chiar de am intarziat cu postarea, vroiam sa ma incadrez in saptamana obligatorie dupa termenul limita. Ce sa spun….A fost o provocare generoasa: 12 prajituri in 12 zile, retete de prajituri pentru Craciun. Am ales aceste fursecuri pentru ca sunt niste dulciuri foarte apreciate de micutii mei si pareau sa fie gata foarte repede. Reteta nu mi-a inselat asteptarile in nici o privinta: se face foarte repede – maxim trei sferturi de ora cu coacere cu tot, necesita putine ingrediente si are un gust absolut divin. Au textura crocanta si frageda in acelasi timp, va spun delicioase, clar ramane pe lista noastra de baza. Multumim la Peta pentru reteta absolut minunata si indrumarile bonomeTrimite un sărut.

240 ml unt la temperatura camerei

175 gr. faina

65 gr. zahar pudra

45 gm amidon

2 lingurite esenta de vanilie

Se mai pot adauga nuci, fulgi de ciocolata etc.

 

Incalzeste cuptorul la 150 grade C. Este important sa nu supra-incalzim cuptorul, daca e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.

Amestecam untul, faina cernuta, zaharul si vanilia cu mixerul, folosind paletele de aluat, la viteza mica pana ce se incheaga dupa care se schimba paletele, se pun cele de amestecare si se mai bat 10 minute – nu mai mult, caci nu se mai tine forma cand se coace.

002
Punem aluatul in pistonul de spritat….Ei, hopa, atunci am observat ca nazdravanii mei imi asasinasera unealta de spritat. Nu mai aveam nici pistonul cu care sa imping aluatul si era si crapat. Pffff, a trebuit sa improvizez, mi-am…fabricat un aparat de spritat dintr-o punga de plastic careia i-am taiat putin un colt. A mers asa….pana s-a rupt punga, m-am enervat si am pus pur si simplu aluatul cu o lingurita pe o foaie de copt, in forma de cookies mici. Se pot decora si cu fulgi de ciocolata, bucatele mici de nuca etc. Eu am preferat sa le las simple. Pana spritezi aluatul, trebuia avut grija sa nu-l tinem prea aproape de cuptor ca sa nu se inmoaie excesiv dar nici nu trebuie bagat la frigider caci se va intari si nu va mai putea fi spritat.

Dureaza un sfert de ora 20 de minute pana sunt gata, la foc moderat. Prima tura i-am scos-o deindata ce au inceput a se colora la baza, a doua am asteptat nitel sa se rumeneasca. Foarte bune ambele variante. Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca si fie se presara cu zahar pudra, fie se orneaza cu ciocolata topita sau cu glazura tip icing.
Iote aici cum arata minunatii biscuiti daca aveti…..norocul sa-i puteti sprita cu un aparat mai de Doamne ajutaRs n hohote


Mmmmm, delicioase!OK