contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Daring Cooks Iunie: Cannelloni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3895
Provocarea Daring Cooks a lunii iunie- mmmmm, miroase a mancare italiana: cannelloni. Manu de la Manu`s Menu a facut aceasta propunere si a fost foarte pretentioasa: a cerut expres sa gatim acest preparat pornind de la baza, adica sa pregatim cu manutele noastre inclusiv foile de paste. Ce mai, nu ne-a lasat loc de lenevire. Dar nici nu a fost nemaipomenit de greu. Manu nu considera acest fel unul de zi cu zi ci mai degraba unul de ocazie - pentru pranzul de duminica sau pentru o cina intre prieteni. Dintre variantele propuse, am ales cannelloni cu carne, nu ma intrebati daca am voie de la dieta sa mananc asa ceva ca refuz sa raspund.:)
Pentru patru portii de cannelloni cu carne, avem  nevoie de:
foi de cannelloni pe care le-am gatit dupa reteta lui Manu aici - 8 foi pentru patru portii. Mai trebuie sa adaug in continuarea retetei de paste ca, pentru a face cannelloni, foile de aluat trebuie tăiate in forme dreptunghiulare de paste, dimensiuni 10x15 cm (cu rigla le-am taiat:). 

http://casutalaurei.blogspot.com

Pentru sosul Bechamel,  avem reteta aici.  500 ml cu totul, 200 pentru umplutura de carne  si 300 pentru asamblarea finala.
Pentru umplutura de carne
400 grame de carne de vită tocată
400 grame de carne de porc tocată sau inca 400 grame de carne de vită tocată, dacă nu mănânci carne de porc
1 ceapa tocata marunt
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 frunza de dafin
5 linguri  de vin alb (optional)
85 g cascaval (Parmigiano Reggiano daca aveti), razuit fin
200 ml de sos bechamel pregatit ca in reteta de aici
sare si piper dupa gust
Pentru sosul de rosii
1 ceapa mica, tocata
2 linguri ulei de masline extra virgin
680 ml piure de tomate
cateva frunze de busuioc
sare si piper dupa gust
Pentru asamblarea finala:
Inca 300 ml sos bechamel ca reteta de mai sus,
35 grame cascaval (Parmigiano Reggiano), ras fin
 
Începeţi prin a gati umplutura:
Punem 3 linguri de ulei de măsline extra virgin intr-o tigaie cu ceapa tocata si se prajim pana se inmoaie. Adaugam carnea tocata si zvarlim gratios si o frunza de dafin, amestecam bine cu o lingura de lemn. Cand carnea s-a rumenit, adaugam vesel vinul alb si mai lasam la fiert inca zece minute pr foc mediu.  Punem deoparte sa se raceasca.
_DSC3866
Pentru sosul de rosii, punem 2 linguri de ulei de măsline  intr-o oala, laolalta cu ceapa tocata si le prajim pana se inmoaie ceapa. Adăugam piureul de tomate, sare, piper şi frunze de busuioc. Acoperim si gatim la foc mic 20 de minute. Punem deoparte să se răcească.
 Pentru a face definitiva umplutura, amestecăm cu carne tocată fierta 200 ml de sos bechamel şi 35 gr cascaval ras fin. Potrivim la gsut cu sare, piper.
_DSC3868_DSC3869
Punem o oală mare cu apă sărată pe foc şi cand da in fiert, punem foile de paste in ea timp de 1 minut. Eventual facem acest lucru în ture ca sa nu fie ingramadite si sa se lipeasca intre ele. Le scoatem cu o lingura cu fante şi le punem pe un prosop curat să se răcească.
_DSC3871
Luam o foaie de paste fierta si pune  umplutura de-a lungul laturii lungi a dreptunghiului.
_DSC3872
Rotim  pentru a-i da forma o cannelloni. Facem acest lucru pentru toate dreptunghiurile de paste, le asezam intr-un vas suficient de mare  cat sa se potriveasca si sa incapa bine, le ungem cu ulei si turnam deasupra sosul  de rosii si 300 gr. sos bechamel - sa avem grija ca sosurile sa acopere toate cannelloni, mai ales la colturi. Presaram cascaval  si e gata de bagat la cuptor.
_DSC3873
In mod normal, cuptorul trebuie sa fie preincalzit la foc moderat  180 ° C / gaz marca 4 pentru 20 de minute, eu nu l-am preincalzit pentru ca am folosit vasul yena.
 Servim imediat. Prichindeii mei au fost fani asa ca:, Manu, Thanks!!!!!
_DSC3907