contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Lunii Iunie "dulce Romanie" ~ Prajitura Viorica Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ieri dupa-masa navigam pe net asteptand mult-prognozata ploaie, ca ce cucu puteam sa fac pe caldura aia. Ploaia n-a aparut, insa io ma dat peste o provocare foarte draguta pe blogul AntonineiProvocarea lunii iunie "Dulce Romanie", ale carei ingrediente pentru aceasta luna sint menta si ciresele.


Mi-am adus aminte ca am niste cirese coapte si zemoase in frigider, asa ca am deschis caietul cu retete in cautarea unui desert la care sa folosesc cirese si cu care sa particip la Provocarea lunii iunie "Dulce Romanie".


Cea mai simpla si rapida reteta, cu toate ingredientele la indemana a iesit castigatoare: Prajitura Viorica, prajitura pe care am facut-o de mai multe ori.
Blatul cred ca e excelent cu orice fel de fructe. Pana acuma am incercat cu visine proaspete si din compot, cu visine din dulceata, cu prune si struguri din compot.


Intr-un castron am pus la gramada 2 cani de faina cu 1 pliculet de praf de copt, 1 cana de zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Apoi am adaugat 3 oua intregi, 1/2 cana de ulei si 1/2 cana de lapte rece.
Am amestecat totul cu mixerul si am turnat in tava.

Deasupra am pus aprox. 1 kg de cirese (cat sa acopar toata suprafata) fara samburi si am presarat putin zahar peste ele.Am dat la cuptorul preincalzit pentru aprox 30-40 de minute la foc mediu, pana cand a trecut testul cu scobitoarea (scobitoarea infipta in prajitura iese curata).


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com