contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Secreta 3 - Supa De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A treia editie pentru provocarea secreta in grupul de gatit, provocare initiata de Ama pe blogul ei,

 Inainte de a sti ce blog am de provocat, mi-am propus sa ma tin de reteta pe care voi hotari sa o gatesc. Ei na, nu a fost asa. Cand am vazut-o, mi-am zis ca da, se poate sa fiu exacta, dar la fata locului, adica la cratita, lucrurile s-au modificat ... usor (??!). Sa vedem: SUPA DE ROSII de pe blogul Bucate pe alese (imi place titlul acesta de blog - ma face sa ma gandesc la o masa imbelsugata):

Ingredientele mele: supa de pui, rosii in bulion, o ceapa, jumatate de ardei (in reteta originala erau doi ardei, dar noua nu ne place un gust pronuntat de ardei), un morcov, doua radacini de patrunjel, o felie de telina, doi cartofi marunti, patrunjel, o lingura de zahar, sare, piper. Si crutoane de paine prajita cu usturoi. (Am omis orezul - doar de data aceasta, pentru ca de regula pun si orez).
Metoda mea: In supa de pui am fiert legumele. Le-am scos si le-am pasat, apoi le-am pus inapoi in supa. Am pasat sirosiile si le-am adaugat in oala langa suratele lor. Imi place culoarea rosie, proaspata, a rosiilor pasate. Am potrivit de sare si piper, am adaugat o lingura de zahar (mi se pare mie ca accentueaza gustul rosiilor), iar cand a fost gata am adaugat patrunjel tocat.
Crutoanele: feliile de paine le-am uns cu usturoi pisat si amestecat cu sare si ulei. Dupa ce intind bine amestecul pe paine, las putin ca sosul sa patrunda in miez, apoi culeg faramele de usturoi, deoarece daca sunt prea multe dau un gust amar painii. Am copt, mai bine zis am uscat painea in cuptor, la foc scazut si cu tava asezata sus de tot. A iesit super crocanta si aurie.

Modul meu de servire: jumatate de supa am mancat-o goala pentru ca era fierbinte si buna, cealalta jumatate cu painea crocanta. Apoi doar paine crocanta cu usturoi pentru ca pur si simplu nu ma puteam opri - painea era minunata! (nu mai minunata decat supa - se completeaza reciproc).
Pofta buna si voua la supa crema de rosii cu paine aurie cu usturoi. 

Si urmariti pe blogul Ama in bucatarie parada retetelor pentru aceasta editie.