contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pufoasa Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este minunata aceasta "pufoasa" pe care am facut-o in toate variantele posibile: capsuni, visine, caise, gem de caise (aceasta nici nu am mai postat-o)... si in toate variantele mi-a placut fff mult...
Acum am incercat-o in varianta cu zmeura... dar in forma rotunda, iar compozitia care a ramas, am incercat si in varianta briose cu gem de zmeura deasupra...
Ingrediente:
-6 oua
-200g unt
-200g zahar
-coaja rasa de lamaie
-1 plic zahar vanilat bourbon
-250g faina
-1 plic praf de copt
-500 gr zmeura
Preparare:
Untul topit se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .
Adaugam faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsunile taiate bucati potrivite. Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute. Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar.
Deci: o prajitura rapida si delicioasa in orice varianta...
La Briose, am dat la cuptor 10 min, apoi am scos si am pus deasupra gemul... Au fost delicioase, dar varianta finala la briose nu am mai pozat-o...