contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Copt Cu Rosii Si Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Asta-i o reteta din seria "dumb-ass", sau cum a descris-o Liana (foarte la obiect) - "nu-ti trebuie nici jumatate de creier ca sa iti iasa" :p Adica retele mele preferate :D


Dar pe cat de simpla e prepararea, pe atat de minunat e rezultatul - un pui crocant si extraordinar de fraged, imbibat de dulceata rosiilor si aroma usturoiului si busuiocului alaturi de care s-a "socializat" vreme de 2 ore la cuptor.
Tot ce trebuie sa faci e sa pisezi in mojar 2 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc impreuna cu un praf de sare, iar pasta obtinuta sa o amesteci cu 3-4 linguri de ulei de masline. Cu uleiul aromat rezultat, freaca bine bucatile de pui si aseza-le apui intr-o cratita care sa le cuprinda numai bine.
Taie in jumatate o mana de rosii cherry (vreo 300g) si arunca-le in cratita, impreuna cu 4-5 catei de usturoi nedecojiti si inca niste frunze de busuioc (un ghiveci cu busuioc e numai bun de jumulit cu ocazia asta - gasesti la Auchan/Cora/Kaufland cu 5 Ron bucata ;))


Amesteca usor, si impinge o parte din rosii sub pui (in felul asta puiul fierbe in aburii deliciosi ai rosiilor, in timp ce deaupra se va rumeni perfect).
Baga cratita la cuptor (la 180 grade) si uita de ea timp de 2 ore.


La sfarsit => pui fraged, care cade de pe os, cu o aroma dulceag-acrisoara de rosii copate - o minunatie :D


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com