contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Lapte De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




 Imi place sa incerc mereu retete noi, deosebite, cu arome noi si gusturi exotice, senzationale, nemaipomenite. 
Acest Pui cu lapte de cocos e una dintre ele. 
Ingredientele sunt cam rare, e adevarat, eu am o cutie garam masala-un amestec indian de condimente- de la prietena mea din Portugalia. Lapte de cocos am cumparat o cutie din Lidl, la fel si o rasnita de Lemongrass, lamaita macinata. Nu sunt foarte scumpe, intre 4 si 7 lei. Cu coriandru proaspat, in schimb, stam prost. Nu am gasit niciunde.
Reteta de fata e din cartea Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire: 20'
Preparare: 40'
Dificultate: mica.
Ingrediente:
1 pui (800g-1kg),
o cutie lapte de cocos(400ml),
3 ardei capia verzi,
4 frunze de lamai,
1 lime/lamaie,
2 linguri sos de peste,
4-5 frunze de coriandru,
1 bucatica de ghimbir,
1/2 lingurita piper negru boabe Kotanyi,
sare.

Pentru decor:
frunze de coriandru.
Mod de preparare:
Curata bine puiul, spala-l, taie-l in 8 bucati si pune-l intr-o cratita.
Eu am folosit o caserola de pulpe dezosate(900g), exact 8 bucati.
 Strecoara laptele de cocos prin sita si toarna-l peste pui. Pastreaza crema laptelui de cocos ramasa in sita, pe care o vei folosi mai tarziu.

Toaca impreuna ghimbirul-am curatat o bucatica cat unghia degetului mare de la o mana-, ardeii si coriandrul.
Coriandru nu am avut, am folosit o lingurita de garam masala care contine coriandru. Ah, si am taiat un singur ardei capia verde mare de tot!!
Amesteca in cratita frunzele de lamai-am o rasnita de Lemongrass, lamaita macinata, pe care am cumparata din Lidl, si am pus o lingura- , boabele de piper negru, plus putin piper negru proaspat rasnit, coaja rasa de lime-am pus de lamaie- si un praf de sare.


Pune cratita-wokul - la foc potrivit si, cand sosul incepe sa clocoteasca, micsoreaza flacara si lasa la fiert circa 35-40 de minute.
Cu 5 minute inainte de a fi gata, adauga 1 lingurita zeama de lime/lamaie, crema de cocos pastrata si lasa totul sa fiarba.
La sfarsit, adauga sosul de peste amestecand continuu ca sa se intrepatrunda bine toate aromele. Aranjeaza preparatul pe un platou, decoreaza-l cu frunze de coriandru-eu am folosit telina-si serveste-l cald.
Poti sa-l servesti alaturi de un orez cu unt sau cu cateva linguri de  sos de carne cu lapte de cocos. Eu am ales varianta a doua ;-)


Chiar a fost deosebit, ghimbirul i-a dat o aroma senzationala, iar sosul de peste a facut sa para ca am sarat prea mult carnea, dar n-a fost adevarat. Se poate si o singura lingura de sos, zic eu ;-)
In rest, eu zic sa incercati aceasta reteta, merita!