contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Masline – O Varianta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Adica o combinatie de ostropel si mancare rece cu un mic clenci dictat de necesitate.

Slide1

Dar inainte, sa revenim la puiul de AVE, caci si ei si-au revenit.

Slide2

Dupa ce l-am laudat la aparitie, acum multi ani, o luase razna, devenise aproape ca toti ceilalti puii de pe piata, doar ca mai scump. Mi-am luat inima in dinti si am luat doua pulpe, ca aratau bine si da, iar sunt unicii care au pui cu carne ferma, nu ca cei de tara dar nici ca restul sparcaitilor, cu gust si culoare (nu sunt prajiti in poza, doar trasi nitel cat sa le inchid porii, asta e culoarea).

Slide3

Sa revenim la combinatia noastra (cam obsesiva, am mai avut un an in care am facut de o mie de ori mancare rece). De data asta la doua pulpe am pus nu mai putin de un kil si ceva de ceapa si doi catei de usturoi (v-am zis ca e corcita mancarea).

Slide4

In rest, normal, intai pulpele trase,puse deoparte, inmuiata ceapa si, pentru ca nu am avut vin, facuta la foc mic, dupa aceeasi metoda cu … bere.

Spre final (pulpele au fiert cu ceapa) am pus pasta de tomate, usturoiul, masline, foi de dafin, boabe de piper si am mai lasat sa zaca, de data asta pana s-a taiat, cum trebuia in originala mancare rece. Adica s-a separat uleiul.

Slide5

Cat a fiert am facut si o supa super mega ieftina din multe cazaturi de la legume (cozi de broccoli, capete de dovlecei, morcov, diverse bucati de ardei), cele mai ieftine bucati de pui (spate) si cei mai ieftini taitei de pe piata ( un leu si ceva punga).

Slide6

Si ce daca e pentru caine :D Am mancat si eu o farfurie.

Cat despre mancare, s-a facut in legea ei, dupa placul meu, sigur ca mergea cu paine sau mamaliga, dar pita ioc si de mamaliga mi-a fost lene, aveam paste fierte ramase de la pastele cu varza de ieri si nu au fost deloc rele in combinatie.

Slide7

Da, stiu, obsesiv cu mancarea asta, dar o sa trec la alte obsesii, am in congelator cativa piepti de pui :D

rororo