contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Pistou Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pistou este varianta provensala a mai cunoscutului sos pesto. Numele sau inseamna “pisat” in limba provensala, iar sosul se prepara pisand bine frunze proaspete de busuioc cu usturoi, patrunjel, sare si piper si amestecandu-le apoi cu Parmesan ras si ulei de masline extra virgin.


Bucatarie: franceza
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui (fara micul file) dezosate, fara piele
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingurita de boia dulce
1/3 lingurita de boia iute
6 linguri de ulei de masline extra virgin
30 g branza Parmesan, proaspat rasa
20 g frunze proaspete de busuioc, tocate
1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat
2 catei de usturoi, rasi
2 linguri de brandy
Parmesan ras, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
1/2 ardei gras rosu, taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras galben, taiat fasiute subtiri
1/2 ardei gras portocaliu, taiat fasiute subtiri
frunze proaspete de busuioc, pentru servit

Instructiuni:
Se prepara sosul pistou, procesand intr-un blender busuiocul cu usturoi, parmesan, patrunjel, sare, piper si 4 linguri de ulei de masline. Se pune deoparte

Se combina boiaua dulce si cea iute cu sare, piper si putin ulei. Se ung cu aceasta pasta pieptii de pui. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc la foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facuti si rumeniti dupa dorinta. Se scot pe o farfurie calda si se lasa la odihna, acoperiti lejer cu folie metalica.

In tigaie se adauga brandy si se da in clocot, racaind bine reziduurile caramelizate lasate de pui. Se adauga apoi sosul pistou si se amesteca pana ce este incins.

In alta tigaie se soteaza ardeii grasi, in 1 lingura de ulei, timp de 2-3 minute, sau pana ce sunt fraged-crocanti.
Se servesc pieptii de pui pe un pat de ardei sotati, bine stropiti cu sos si ornati cu frunze proaspete de busuioc si Parmesan ras.

Vin potrivit: Easy by ENIRA 2008

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.