contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos Dulce, Iute, Acrisor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am mai avut trei bucatele de pulpe superioare de pui (suna a discriminare, pulpe superioare, pulpe inferioare) asa ca am facut chestia asta.

Slide1

Sigur ca se poate face reteta si cu alta carne, alta parte din pui, treaba voastra, sincer, doar cu legume, nu mi se pare prea bun sosul asta.

Asadar intai am spalat, parlit, taiat si prajit puiul. Cu piept merge mult mai repede, fireste.

Slide2

Apoi am vizualizat ingredientele (cu atat mai mult cu cat stiam ca am de ucis unele dintre ele) si le-am adunat. Portocala, lamaie (jumatate si jumatate), morcov, ceapa verde, usturoi (mai merg si alte legume care sa ramana crocante, dar nu am avut), suc de ananas cu cateva bucatele prin el, fulgi de ardei iute, sos de soia, ulei de susan (foarte optional), doua lingurite de amidon desfacute in apa rece.

Slide3

Am scos bucatile de pui cand au fost gata si am schimbat uleiul, apoi am calit la foc iute mai intai morcovul, apoi ceapa si usturoiul.

Slide4

Am adaugat sucurile (ananas si citrice) si ardeiul iute.

Slide5

Cand a clocotit am adaugat amidonul desfacut in apa rece. Dupa acest moment am gustat sosul sa vad cat de echilibrat este si a fost aproape perfect, i-am adaugat doar cativa stropi de otet in plus, cam o lingurita mica, atata.

Slide6

Am pus si bucatile de pui si am lasat sa bulbuceasca impreuna.

Slide7

Asta e tot. Ba nu, orezul, e, mai tin in frigider orez gata facut, al dente, doar sa il combin, am combinat ca sa incalzesc doar basmati cu ghee. E bestial, pe pariu ca daca ar fi ieftin toate carciumile ar folosi ghee in loc de unt. E de o mie de ori mai gustos.

Slide8

Acum ma gandeam ca as avea chef de ceva cu 5 miresme. Dar nu mai am decat niste resturi de carne prin frigider, or merge mici cu 5 miresme? Ca mici am.

mici

Ma gandeam ca reteta e simpla, e banala si se face in timp scurt, efectiv cu ce carne aveti prin batatura, poate ca e mai rapida si decat varianta de a cumpara un sos Uncle Ben’s, pana te duci sa o cumperi, pana desfaci borcanul, varianta asta de la zero e gata.

Slide9

rororo