contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos Gorgonzola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Vara asta am descoperit sosul gorgonzola si am facut o pansiune pentru el si pentru branza cu pricina.Imi place chiar mai mult decat roquefort-ul pentru ca e mai cremoasa si mai putin iute.Gorgonzola e o branza cu mucegai facuta din lapte de capra sau vaca,spre deosebire de roquefort,care este facut din lapte de oaie.
Sosul gorgonzola e un sos onctuos si se potriveste bine cu carnea si legumele.
Pentru prietenele mele  romance,cea mai ieftina gorgonzola se gaseste la magazinele plus,si costa 8 lei si un pic 150 g .Am cercetat toate supermaketurile,mai putin cora.
INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare sau piept de pui dezosat
-50 g unt
-100 g gorgonzola
-200 g smantana (un borcanel)
-1 ceapa mica maruntita
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:

-se prajeste carnea (in cazul pieptului de pui,acesta il taiati cubulete sau fasii,dupa dorinta) in putin unt,dupa care se da de-o parte

-in cratita in care am praji carnea,mai adaugam unt daca e nevoie,calim ceapa si ardeiul  iute apoi adaugam  branza gorgonzola taiata cubulete,amestecand continuu 2-3 minute,

 

-apoi adaugam smatana ,amestecam, dam un clocot si adaugam carnea,lasam impreuna pe foc 3 minute,inchidem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute.

-servim ca atare sau cu legumele dorite.Eu am servit puiul cu vinete.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com