contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Sos Roquefort

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Preparatul are mai multe variante de pregătire, din câte ştiu eu, mai ales că, în funcţie de ce tipuri de brânzeturi se folosesc, ar putea fi şi de origine franţuzească, dat si de origine italiană.
Se poate prepara şi din carne de porc, iar sosul poate fi făcut şi din brânză Gorgonzola (eventual în combinaţie cu Mascarpone). Deci combinaţiile sunt în funcţie de dorinţele voastre de a combina aromele şi de a vă distra în bucătărie, pentru a da arome speciale preparatelor pe care le gătiţi şi de a vă bucura familia sau prietenii cu aceste produse noi!

Aşa că, puteţi încerca variante "colaterale"!!!

Ingrediente pentru 1 porţie:

½ piept de pui dezosat şi fără piele (circa 200-250 g)
2 felii de şuncă (am folosit şuncă Praga)
100 g de brănză Roquefort
50 g unt

50-100 ml de vin alb sec
½ lămâie tăiată felii (aprox 3 felii)
½ cutie de sos Roquefort (se gaseste la Carrefour)
6-10 capere
½ linguriţă de cimbru uscat
4-5 rămurele de cimbru verde pentru ornare
2 linguriţe de parmezan ras
piper alb
Preparare:
Încă de la început, aş dori să vă atrag atenţia asupra faptului, că ar fi bine să nu folosiţi la preparaturile care folosesc brânză "albastră", sare! Aceste brânzeturi sunt destul de sărate, aşa ca evitaţi adăugarea de sare în acest preparat!
Acestea fiind spuse (scrise) trecem la preparare!
Pieptul de pui (de fapt e vorba de o jumătate de piept de pui) se spală bine în apă rece, se şterge cu un prosop de hârtie, după care îl tăiem în două (vorbesc de subţierea pieptului), iar după aceea îl porţionăm în 4-5 bucăţi.
Încingem nu prea tare o tigaie şi punem untul la topit.
Când untul începe să sfârâie (am fost "apostrofat" odată că folosesc astfel de termeni), introducem fâşiile din piept de pui la prăjit. Folosim un foc mediu la aragaz!
Prăjim pieptul de pui circa 2-3 minute pe fiecare parte, de fapt urmărim vizual, ca aceste bucăţi de carne să fie frumos rumenite pe fiecare parte.
Când carnea este bine rumenită pe fiecare parte, punem în tigaie şi vinul alb sec. Lăsăm să dea în clocot 2-3 minute (eventual mai mult) până când scade "sosul" din  tigaie.
În toată această perioada, amestecăm bine carnea cu sosul care se formează. Putem adăuga acum şi cimbrul uscat peste carne.
În timp ce se mai rumeneşte pieptul de pui în sosul de vin, tăiem şunca în cubuleţe mici.
Adăugăm şunca în tigaie şi lăsăm să se rumenescă şi ea.
Când această şuncă începe să se rumenească, e timpul să introducem brânza Roquefort tăiată în cubuleţe (sau fărămiţată cu mâna).

 

Lăsăm 2-3 minute pe foc mic şi adăugăm sosul de brânză Roquefort peste carne şi ingredientele din tigaie.
Lăsăm la foc mic, timp de 10-12 minute, tigaia fiind acoperită.
În timp ce lăsăm tigaia cu preparatul nostru să stea la foc mic cu ingredientele adăugate anterior, ne putem ocupa de garnitură.
Şi după cum ştiţi, am o mare afecţiune pentru ciuperci. Şi cred că merge perfect şi cu acest preparat.
Aşa ca, am încins o altă tigaie (wok în cazul meu), am pus unt la topit şi am adăugat ciupercile pentru a le căli.
OK!
Toate sunt gata pregătite.
Începem montarea pe farfurie!
Punem carnea împreună cu ingredientele din tigaie (şunca, untul topit, sosul de Roquefort formată prin topirea brânzei), adăugăm ciupercile călite, stropim carnea cu puţin sos Roquefort din conservă, adaugăm caperele, feliile de lămâie, firişoarele de cimbru proaspăt şi presărăm Parmezan peste acest produs!

 


Pui cu sos Roquefort ... Done!
POFTĂ BUNĂ!


Articol recomandat de icrenegre.blogspot.com