contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pulpe de pui marinate in sos de soia & Teriyaki ! ---
Continut scazut carbohidrati, dar foarte ridicat in proteine

Ingrediente:
8 pulpe de pui (superioare sau inferioare - dupa cum doriti)
3 linguri sos soia
2 linguri sos Teriyaki
4 linguri seminte susan
tava de teflon cu capac
Pulpele de pui se spala si se curata, dupa care se marineaza la frigider o ora in amestecul din sos de soia si teriyaki. Se scot de la marinat si se imbraca complet cu seminte de susan. Carnea se pune intr-o tava de teflon acoperita cu capac, se da la cuptor aproximativ o ora la foc mediu. Nu sunt necesare alte condimente deoarece ambele sosuri sunt sarate. Eu nu folosesc uleiuri de nici un fel cand gatesc friptura, deoarece carnea lasa destula grasime si se rumeneste in sucul propriu.
Este gata cand carnea se desprinde usor de pe os si are un aspect usor rumenit.
Friptura poate fi servita cu salata verde si ridichi, sau salata de rucola, sau orice leguma cu frunze verzi. Aveti grija la colesterol si nu combinati friptura cu cartofi. Desi ati crede ca problema colesterolului nu ii afecteaza pe copii, va inselati.
În ultimii ani a crescut numărul cazurilor de infarct la persoanele de 30 de ani sau chiar mai tinere. Valorile mari ale colesterolului în copilărie predispun la un risc crescut de boli cardiovasculare la vârste tinere şi la deces prematur.
Alimentaţia dezechilibrată a copiilor şi lipsa exerciţiului fizic duc la creşterea nivelului colesterolului încă de la vârste foarte fragede. Dar specialiştii spun că numărul cel mai mare de cazuri de copii mici cu valori peste limita maximă ale colesterolului se înregistrează în rândul celor cu o istorie familială de hipercolesterolemie. Mai exact, dacă un singur părinte are probleme cu nivelul grăsimilor din sânge, există un risc foarte mare ca şi copilul să prezinte astfel de tulburări.
Sursa: http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Atentie_la_nivelul_colesterolului_in_cazul_copiilor_0_308969460.html