contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Urechi De Lemn

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am tras cu ochiul la Andreea’s Chinesefood si am adaptat o reteta cu pui si ciuperci asiatice, pentru ca e foarte greu sa gasesti tot ce a folosit ea.

Ce iti trebuie pentru 4 portii mari  (poza 1)
- 1 piept de pui
- 150 gr ciuperci urechi de lemn (se comercializeaza deshidratate)
- 200 gr taitei chinezesti (din mazare si fasole)
- 2 fire ceapa verde
- 4-5 catei de usturoi
- o bucatica radacina de ghimbir
- 50 ml sos chinezesc (combinatie de sos de soia, cu usturoi si  ghimbir)
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- sare, piper

Plan de lucru:
- Primul pas: punem ciupercile la inmuiat in apa pentru 30 minute.Intre timp , taiem puiul cubulete, tocam ceapa verde (separat partea alba de cea verde). Tocam marunt si usturoiul cu ghimbirul (poza 2).
- Calim usturoiul, ghimbirul si ceapa (doar partea alba) (poza 3), apoi adaugam puiul (poza 4). Cand acesta este calit se adauga sosul chinezesc (sau de soia) si condimente (poza5). Lasam pe foc pana se face carnea (poza 6). Intre timp, punem la fiert taiteii  chinezesti (care pot si de orez) (poza 7 )
- Ciupercile hidratate se toaca marunt (poza 8 ), apoi sunt adaugate peste pui (poza 9). Amestecam, apoi adaugam taiteii fierti si scursi bine (poza 10). La final, dupa ce am oprit focul, se adauga si partea vedere de la ceapa (poza 11).
- Pofta buna !!! (pozele 12 si 13).

Timp de preparare: 45 minute
Pret: 12.5 lei/ portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 1 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 2 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 3 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 4 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 5 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 6 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 7 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 8 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 9 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 10 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 11 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 12 furnici in copac sau pui cu urechi de lemn 13
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan