contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Cu Varza Gatita In Zepter

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Suntem intr-o peroada sa-i zic "varza".E o leguma care ne place mult. Asa ca zilele trecute am gatit varza in zepter si pui la cuptor,desi  puiul puteam sa-l fac in zeper la fel de bun,daca nu mai bun si in orice caz mai repede.

Ingrediente :
-2- 3 kg de varza dulce
-1 ardei iute tocat
-sare,piper cu lamaie,paprika dulce
-1 lg(lingurita) coriandru macinat
-1/2 lg chimen macinat
-2 legaturi de marar
-ulei
ptr friptura :
-1 kg de pulpe de pui dezosate si fara piele
-amestec de condimente pentru pui de la Kotany
-3 catei de usturoi zdrobiti
-sos de soia dulce
-sare,daca mai e nevoie
-1/2 lg piper cu lamaie
-iuteala de care va place,eu am folosit un condiment creol,primit de la o prietena.
MOD DE PREPARARE :

 

Nu-i nici o filozofie :tocam varza,o saram,o punem in vasul zepter de la inceput,fara sa preicalzim vasul  impreuna cu un soric de slanina afumata,pentru aroma.

 

-pentru ca varza a depasit capacitatea vasului,l-am acoperit cu bolul corespunzator( tot zepter),focul aragazului la maximum pana se incalzeste vasul,cam 3 minute,apoi se face focul minim.

-dupa 10 minute varza s-a muiat si am putut acoperi vasul cu capacul,dar nu inainte de a incepe si a pune ondimentele :piperul cu lamaie,coriandrul si chimenul macinate.

 

-apoi am adugat boiaua si ardeiul iute

cam dupa 20-25 de minute e gata :adaugam cateva linguri de ulei,amestecam,gustam de condimente,eventual asezonam daca mai e nevoie presaram maratul tocat,inchidem focul si punem capacul.Varza noastra e gata


Puiul l-am scaldat in toate condimentele,l-am tinul la marinat cel putin o ora la frigider,acoperit cu o folie de plastic,dupa care l-am pus in cuptor pana cand s-a rumenit frumos si carnea a fost patrunsa.

 


Pofta buna!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com