Pui Dulce-acrisor–chinese Style
![casutalaurei](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![_DSC3920 _DSC3920](https://lh4.ggpht.com/-yxx4uvBqNE8/T9423-bCHMI/AAAAAAAAE1E/LcndvlpgqFA/_DSC3920_thumb%25255B11%25255D.jpg?imgmax%3D800)
O reteta pe gustul meu, aromata, usor de facut, delicioasa. Cu conditia sa va placa gustul dulce –acrisor in mancare. Mie imi place. Reteta asta o aveam de ceva vreme in vedere, un lucru ma retinuse cand o citisem: punea castravetii la fiert laolalta cu celelalte legume, chestii care mi s-a parut ciudata rau. Pana la urma, am mers pe mana ei si n-am regretat, legumele au fost dementiale, cu o textura moale si crocanta in acelsi timp. Buuuune. Si merge si la dieta.
500 gr. carne de pui
4 rosii
2 castraveti
2 morcovi
2 ardei grasi
2 linguri pasta de tomate
2 catei de usturoi
un ardei iute
5 linguri otet
5 linguri zahar
sare, piper (dupa gust)
o lingura amidon
Pentru inceput, am dezosat pulpele de pui, le-am scos pielea (caci asa sunt si mai aspectuoase si mai dieteticoase) si le-am taiat bucati. Ce alt vas puteam folosi pentru o mancarica de inspiratie chinezeasca? Bineinteles ca preferatul meu, tigaia wok, adanca si nepretentioasa.
Am pus-o pe foc si am adaugat carnea. Cand s-a incalzit si carnea a inceput sa sfaraie, am adaugat in loc de ulei (interzis in dieta Dukan), putina apa – nu multa. Normal ca stam cu ochii pe ea, o mai intoarcem din cad in cand, mai adaugam cate putina apa. Cand carnea e aproape facuta – ceea ce nu dureaza mult caci bucatele mici se fac mai repede –, adaugam castravetii, morcovii, rosiile si ardeii grasi deja taiati in fasii nu foarte groase.
![_DSC3913 _DSC3913](https://lh5.ggpht.com/-smNlBBeM_og/T9425RiB4kI/AAAAAAAAE1Q/eR4S8z6A4ag/_DSC3913_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax%3D800)
Mai adaugam apa si las sa se inabuse laolalta, timp in care fac sosul: dizolvam amidonul in zece linguri de apa, adaugam pasta de rosii, otetul, zaharul (zaharina in cazul meu), usturoiul taiat marunt, ardeiul iute (daca vreti mai picant – nu e cazul meu) si sarea. Mai ales in cazul otetului si zaharului, zic eu ca e bine sa fie dupa gust. Unora le place mai dulceag, altora mai acrisor. Eu, de pilda, am pus o tableta de zaharina si gustand mi s-a parut ca…. mai e loc. probabil ca nici prima tableta nu se dizolvase caci dupa ce-am mai adaugat doua tablete, mi-as fi dorit sa fi fost un picut mai putin dulce. Oricum si asa a fost delicioasa. Otet am pus o lingura si a fost suficient – parerea mea. Cum am gatit doua portii, pot spune ca ar fi jumatate din cantitatea din reteta.
![_DSC3915 _DSC3915](https://lh3.ggpht.com/-OyNp0VLFYXA/T94269X1IsI/AAAAAAAAE1k/ZHn1lmBz7ac/_DSC3915_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax%3D800)
Torn sosul peste carne si legume si mai las sa fiarba la foc mic pana sosul incepe sa se ingroase si capata un aspect translucid (interesant ca aspect).
Imediat ce-o luam de pe foc, o servim caci atunci e cea mai gustoasa. Fierbinte si aburinda. Miam miam.
![_DSC3919 _DSC3919](https://lh3.ggpht.com/-y62wbX6qziY/T9428e0bWbI/AAAAAAAAE10/uR-QS9sTmhA/_DSC3919_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax%3D800)