contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Dulce -iute Si Orez Cu Bok Choy

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acuma daca tot am dat cu caciula dupa chinezi,vorba Zazuzei si mai aveam o mana de bok choy,primita de la draga mea Elena,iaca o alta reteta adaptata. Reteta initiala era cu aripioare,da'eu am avut pulpe,asa ca ...: plus ca am facut garnitura asta de orez,care tare buna a fost.Folositi ce frunze vreti,sau nu folositi frunze de loc.
INGREDIENTE :
-5 buc pulpe de pui sau 12  aripioare sau ce parte din pui  va place
-1 ardei iute rosu tocat
-1 lg praf de chillie sau boia iute
-1 lg praf de ghimbir
-coaja rasa de la o lamaie verde
-2 Lg sos soia
-2 Lg miere
-1 lg de piper cu lamaie (kotany sau de care aveti)
-1 Lg praf de usturoi sau 3 catei de usturoi tocati
ptr garnitura:
-250 g orez ,adica 2 pungute (eu am avut de la megaimage,in pungutele in care se si fierbe,foarte bun si nu scump).puteti folosi in schimb orez basmati,cu bobul lung
-1 ceapa taiata marunt
-1 morcov maruntit si el (eu l-am facut la robot,o data cu ceapa)
-2 catei de usturoi maruntiti
-o mana de baby bok choy (pe care i-am avut de la Elena ),folositi spanac in loc
-2 Lg sos soia
-2 Lg otet de orez (sau de mere, in lipsa)
-ulei de susan
-piper
-ardei iute (optional) dac nu va place prea iute,ceea ce nu e cazul nostru.
MOD DE PREPARARE :

-faceti o mixtura din toate ingredientele prezentate la carne,mai putin puiul,pe care il adaugati in ea abia dupa ce ati amestecat totul.

-lasati la marinat 1 ora cel putin,la rece.(se poate si  fara asta,dar e mai patrunsa carnea de arome daca lasam la marinat).Apoi puneti carnea stropita cu sosul de la marinare intr-o tava si dati la cuptorul incalzit la maxim,pentru aproximativ 25-30 de minute,pana prind o culoare frumoasa.cand va amintiti ungeti carnea din cand in cand cu sosul format.

-intretimp fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.Daca folositi orez varsat ,spalati-l bine pana nu mai iesie apa alba apoi fierbeti-l cu proportia cunoscuta ;1 cana de orez la 1,5- 2 cani de apa cu sare.
Intr-un wok sau tigaie incingeti 2 linguri de ulei,de care aveti (de floare sau arahide) ,caliti usor ceapa si morcovul maruntit,apoi adaugati frunzele de bok choy si mai caliti mai putin de 1 minut,apoi adaugati 2 Lg de soia,2 Lg de otet de orez,lasati 30 de secunde pe foc

-si adaugati orezul,amestecand continuu,timp de 2 minute.Inchideti focul si adaugati cateva picaturi de ulei de susan.

-pai ce sa va mai spun altceva,decat pofta buna!



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com