contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Fiert In Sos De Soia (soy Chicken)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am stiut cum sa ii zic, fireste ca nu e numai sos de soia, m-am tot lovit de puiul asta, am si mancat, am recreat din memoria gustului si a iesit neasteptat de bun, asa ca pentru iubitorii de chestii asiatice o sa incerc sa ma concentrez sa dau cat de cat o reteta.

Slide1

De ce zic de memoria gustului, pentru ca am mancat la un mic dejun in Bangsaen (da, ciudati tailandejii cu micul lor dejun) capete de rata fierte in soia. Poza e de atunci.

Normal ca eu am facut cu o pulpa de pui, luat aspecial pentru asta. M-am dat pe net (dati search dupa soy chicken) abia dupa ce am facut-o eu si, culmea, cu mici exceptii, ingredientele cam astea sunt:

Slide2

E, ideea e ca nu pot da cantitati in general la chestiile asiatice, decat asa, daca ma fortez, pentru ca tot gust sosul pana ajunge cum vreau eu. Intai sa va spun ca pasta din borcan e facuta din creveti si ardei iute, fermentate, adusa de acolo, luata de pe strada de la o tanti, dar puteti renunta la ea, insa mi s-a parut ca aia ii da un nu stiu ce.

Deci: pasta aia (nu stiu cum ii zice), cam doua lingurite, in rest – sos de soia, sos de stridie (nu conteaza de care in cazul de fata), sos de peste (Nam Pla), cardamom, anason stelat (asta e musai), ardei iuti cat va duce, zahar brun si usturoi (nu-s in poza, mi-am dat seama tarziu dupa miros ce ii lipseste, am pus direct la fiert, dupa ce am gustat) si, la final, dupa ce totul e fiert, otet si ulei de susan, dar dupa ce s-a stins focul.

E, zeama, va dati seama si dupa culoarea puiului, arata ca in poza.

Slide3

Fireste, puiul, cum am invatat la cantina sau la mamele noastre, spalat, parlit, iar spalat (stiu eu de ce tot repet). Dupa ce a fiert se lasa sa se tempereze, se serveste la temperatura camerei de obicei. Sau vag caldut.

Slide4

La cat de iute mi-a iesit, bine ca am facut orez si nu paste. Am mai avut niste thai din ala pre fiert, nu e extraordinar, dar merge.

Slide5

Fireste, sos alaturi, de pus pe orezul fiert chior. Mi-a mai ramas sos (nu am avut decat un bulan de pui, de cativa lei, oferta la congelate). Mama ce ar merge niste coaste de porc sau fleica, fierte in nebunia asta. Cred ca il congelez.

Daca mi-a iesit cum ma asteptam. adica ce voiam? Bai, pe asta l-am gresit mult prea bine. Betele din poza sunt pentru orez, fireste ca se haleste cu mana.

A, da. Si cu ceapa verde presarata (merge si coriandru, eu nu ma omor dupa coriandru proaspat).

Slide6

Nu stiu altii cum sunt, dar asta e o treaba foarte pe sufletul meu si, daca va place genul, orice, dar numai sa nu il faceti cu piept de pui.

rororo