contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Glazurat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul calului a fost cam cu copite in fund, vine anul caprei si ca sa serbam paricopitatele, ca poate or fi mai de treaba ca imparicopitatele, facem o reteta. Voi nu bagati in seama mini-cantitatile mele ci doar ideea, ca e misto.

Slide1

A fost o zi foarte insorita asa ca indraznesc sa incerc sa revigorez usurel mini-gradina din geam. La mine totul e mini, bine ca nu sunt barbat ca ar fi fost rusine.

Slide2

Prima chestie e ce punem in uleiul care se va aroma si care la final va da si un manunchi de chestii caramelizate, de pus pe langa pui. Pai eu am pus asa, niste menta care trebuia ucisa, ghimbir, usturoi, fulgi de ceapa si rosii. Si sare. Nu, nu in ulei de masline, in niciun caz.

Slide3

Am pus si o ceasca de apa si am lasat la foc mic, sa se combine toate, fireste ca puteti pune si iuteala si ce vreti voi, eu nu am vrut pentru ca aveam chef de sos de stridie.

Cand puiul s-a patruns scoatem tot, lasam doar uleiul (toate resturile alea crocante si caramelizate si vag sarate sunt belea).

Punem la loc puiul, de aici cam trebuie pazit sa nu se arda sosul despre care spuneam, sos de stridie (oyster sauce). Si jonglam pe flacara mare cu puiul in sos si ulei.

Scurgem si cu asta basta.

Slide4

Eu mi l-am servit cu ce am avut prin casa, respectiv niste bok choy tras scurt in ulei si niste orez din pilaf, cam nechinezesc, sper sa nu dea capra cu copita si coarnele anul asta.

E bun rau, foarte simplu si nemaipomenit calr, caldut sau chiar rece.

Slide5

Nu ii strica iuteala, dar se cam pierde din gustul sosului si al mentei si usturoiului, parerea mea e sa nu amestecati prea multe mantocareli.

rororo