contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui In Sos Aromat Cu Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC2488

Cu reteta asta, m-am scos de cateva ori cand am venit hamesita acasa si vroiam urgent ceva de mancare care sa fie si de dieta - Dieta Dukan adica, cea pe care o tin eu. E o reteta pentru faza a doua, zilele proteine si legume dar la fel de bine poate fi gatita de oricine care nu tine dieta, poate cu mai putine precautii si mai putin dietetic. Se face foarte repede si o putem savura fie simpla, cum am gatit-o sau cu niste paste, cartofi piure etc etc. (nu la Dukan). Ori pur si simplu alaturi de o salata proaspata.

pulpe de pui – sau daca va place piept de pui. Musai fara pielita. Cam o pulpa mare (copan si pulpa superioara) per portie.

2 – 3 cepe – depinde si cate portii vreti. In esenta cam o ceapa medie per portie.

10 ciuperci champignon – tot per portie

bulion de rosii

nitica vegeta pentru plus de gust

o lingurita de boia

nucsoara, scortisoara pudra. II dau un gust cu iz oriental care mie imi place foarte mult. Dar reteta e foarte versatila, asa incat daca va place mancarea picanta, puteti pune in locul celor doua condimente ardei iute. Daca vreti o mancare mai fresh, aromata, puteti pune plante aromatice in fucntie de preferinta: ramurele tocate de rozmarin, cimbru, busuioc etc.

putina verdeata tocata: eu am folosit patrunjel.

putin parmezan sau cascaval ras

sare, piper

Pentru a gati mancarica asta, eu folosesc wokul chinezesc, unul din vasele mele favorite dar poate fi folosita si o tigaie normala, nonaderenta de preferinta.

In primul rand, am dezosat puiul si am indepartat pielita. Carnea am taiat-o fasii de marime potrivita. Se face mai repede si e mai aspectuoasa asa. Am taiat marunt si ceapa. Daca nu vreti musai ca sa fie mancarica dietetica, puteti cali nitel ceapa in putin ulei, adaugati apoi ciupercile lejer taiate, carnea sa se rumeneasca putin dupa care adaugati bulionul, inca putin apa si lasati sa fiarba.

_DSC2478

Eu una ma renuntat de mult la prajirea asta initiala si nu mi se pare ca asta i-ar fi diminuat din gust. Pun pur si simplu in wok bulionul (cam 250 ml pentru inceput), cand da in clocot adaug ceapa, puiul, mai adaug un pahar de apa si las sa fiarba la foc mediu. Pun si ciupercile si incep sa potrivesc la gust, intai cu vegeta, sare, piper, boia.

_DSC2477_DSC2479

In privinta nucsoarei si scortisoarei, eu una pun cate o jumatate de lingurita per portie din fiecare dar e chestie de gust. Asa ca eu zic sa puneti cate putin sa gustati si daca vi se pare ca….se mai poate, mai puneti. Totul e sa fie pe gustul vostru. Dau focul incet si las sa fiarba pana mare parte din apa se evapora iar sosul se ingroasa. Normal ca mestec destul de des. Cand e gata pusa fierbinte si aromata in farfurie, presaram deasupra si niste verdeata tocata si nitel cascaval ras ce se topeste delicios in fierbinteala. Ok, cascavalul nu e chiar de dieta dar au am pus doar putin putin si am slabit in continuare. So, nu cred ca a fost asa o crima. Oricum, va spun, pentru mine, mancarica asta e un deliciu. Hihi, ma laud singura.Înger