contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui In Sos De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un fel principal frantuzesc cu pui cremos si ciuperci, o bunatate pentru sezonul rece.



Ingrediente:
2 linguri ulei
4 copanele de pui
500ml supa de pui
50g unt
O ceapa taiata marunt
400g ciuperci mixte
300ml vin alb sec
200ml smantana lichida (double cream)
Mod de pregatire:
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti puiul in jur de 5 minute pana devine auriu. Luati si puneti intr-o alta cratita mai inalta. Turnati supa de pui peste cat sa acopere, apoi dati la fiert cu capacul pus pe jumatate in jur de 35 de minute, pana puiul este gata.
In tigaia unde a fost praijit puiul, aruncati uleiul, apoi topiti untul si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati ciupercile si dat focul mai mare, pentru 3 minute pana devin moi. Adaugati vinul si fierbeti pana se reduce lichidul 3 sferturi. Adaugati supa de la pui dupa acesta este gata si mai dati in clocot pana devine un sos gros. Adaugati smantana si amestecati doua minute. Adaugati puiul, mai lasati pe foc 3 minute, asezonati daca este nevoie.