contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cel mai mult îmi place la puiul la cuptor este pielea crocantă. Am cumpărat de câteva ori pui rotisat, dar când ajungeam acasă şi desfăceam pachetul pielea nu mai era crocantă, iar în interior carnea era aproape crudă. După mai multe dezamăgiri am renunţat să mai cumpăr pui rotisat şi am făcut acasă, aşa ca pe vremuri, pui pe sticlă. Cu câţiva ani în urmă mi-am luat un suport ceramic, care mi se pare foarte practic. În primul rând am doar un vas în cuptor, în care se scurge grăsimea topită de pe pui, e mai stabil decât sticla, iar datorită suportului fierbinte, puiul se prăjeşte şi în interior. Ca să nu mai spun că nu prea e mult de muncă cu puiul – îl pui în cuptor şi uiţi de el 50-60 de minute.

Brathaenchen a (8)

Pui la cuptor

Ingrediente:
1 pui
condimente după preferinţe
1 crenguţă de rozmarin
2-3 linguri ulei
un suport pt copt

Brathaenchen (9)

Mod de preparare:
Se curăţă puiul, se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie.

Se încălzeşte cuptorul la 200°C.

Condimentele se amestecă cu uleiul. Eu folosesc: sare, piper, curry, puţină boia.

Se masează puiul cu amestecul de ulei şi condimente, atât în exterior, cât şi în interior. Eu pun crenguţa de rozmarin între pielea şi pieptul puiului, pentru a nu se arde (rozmarinul devine amar dacă se arde).

Brathaenchen (3)

Se aşează puiul pe suport şi se dă la cuptor pentru cca. o oră. Se verifică totuşi după 45 minute, să nu se ardă. (E mai bine să stea mai mult la temperatură mai mică, decât o jumătate de oră la temperatură mare.)

Eu servesc puiul la cuptor cu salată.

Brathaenchen (10)

Variante:
Pui pe sticlă:
Se ia o sticlă de bere goală, se umple cu apă călduţă. Se aşează puiul condimentat pe sticlă. Se ia o cratiţă lată (mai lată decât puiul, pentru a nu se scurge grăsimea de pe pui în cuptor). Se pune apă la fel de caldă ca în sticlă, în mijlocul cratiţei se pune sticla cu puiul şi se dă la cuptor. Dacă în timpul prăjirii apa scade, se poate adăuga apă, dar doar fierbinte. Dacă se pune apă rece sticla va crăpa.

Pui pe cutia de bere:
Se ia o cutie de bere, de preferinţă una mai lungă şi se goleşte cam un sfert din bere. Se aşează puiul pe cutie. Se ia o cratiţă lată care să încapă în cuptor sau o tavă de cuptor, în care să se scurgă grăsimea. Se pune cutia cu puiul şi se dă la cuptor. Carnea de pui va primi o aromă plăcută de bere. Atenţie la scoaterea puiului din cuptor.

Pui în tavă:
Se poate prăji puiul întreg în tavă astfel: se taie puiul pe lungime pe spate şi se desface. Se aşează puiul cu partea interioară în jos (pielea să fie deasupra). În acest caz timpul de prăjire se va reduce puţin.

 


Articol recomandat de a-bis-z.blogspot.com