contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui La Grill/cuptor Cu Otet Balsamic

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

DSCF6233
Asta este o reteta foarte usor de facut, demna de incercat cand vreti sa schimbati nitel gustul puiului, nu este obligatoriu sa folositi doar rozmarin, puteti folosi ce verdeata doriti, asa este sigur ca aceeasi reteta in principiu poate deveni interesanta si ca noua de la un gatit la altul. Poate fi pregatita atat vara – pe grill sau pe gratarul de aragaz cat si in anotimpul rece – la cuptor, fie intr-o tava de friptura normala, fie in vasul roman (varianta mea preferata).


Ne trebuie pui (o pulpa per portie), rozmarin (sau alta verdeata) cat mai marunt pisat, usturoi pisat, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun.DSCF6230

Am dezosat pulpele de pui si le-am uns cu un amestec de ulei aromat cu rozmarin si cu usturoi pisat.
DSCF6231
Punem carnea pe grill (eu am folosit gratarul de aragaz) sau in cuptor, in tava (cum vreti), intorcand-o si ungand-o cu uleiul aromat din cand in cand pana se rumeneste frumos.
Preparam un sos din otet balsamic pe care l-am incalzit cu nitel zahar brun, cantitate - cam o ceasca de cafea.
Acest sos il turnam peste carne si lasam sa se imbibe de arome. Eu una nu m-am omorat dupa sosul respectiv, se poate si fara – parerea mea.:))))) Am mancat carnita (foarte aromata si frageda) cu salata verde, la sotul i-am dat-o alaturi de amestec mexican.
DSCF6237

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com