contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marengo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Se spune ca aceasta reteta a fost creeata pentru Napoleon, dupa batalia victorioasa de la Marengo, de bucatarul sau, Dunant. Acesta a gatit cu ce a avut la indemana, in tabara militara. Reteta de fata este una dintre variantele moderne ale preparatului, cea originala incluzand, se pare, pe langa ingredientele listate si de mine, si raci.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
2 jumatati de piept de pui (fara fileurile mici)
1/4 cana cu faina
1 lingurita de usturoi, pudra
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingura de unt
2-3 linguri de ulei de masline
1 ceapa mica, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita de boia dulce
1/2 cana cu vin rosu, sec
400 g rosii tocate, din cutie
1-2 linguri de pasta de rosii
1-2 lingurite de pasta de ardei iute
20 masline negre
2 lingurite de cimbru, proaspat
250 g ciupercute, feliate
2 cartofi, curatati si taiati felii de 5 mm grosime
1 lingura de frunze proaspete de patrunjel, tocate

Instructiuni:
Se amesteca 1-2 linguri de ulei de masline cu sare, piper si boia. Se ung cartofii cu aceasta mixtura. Se incinge un gratar, se asaza cartofii pe gratarul incins si se acopera cu un capac. Se gatesc la foc mediu pana ce sunt fragezi.

Intre timp se amesteca intr-un platou faina cu pudra de usturoi, sare si piper. Se trec pieptii de pui prin aceasta mixtura si se scutura de exces. Se incinge o tigaie, se adauga untul si uleiul si se incing. Se rumenesc pieptii de pui la foc mediu, apoi se pun deoparte.

Se adauga in tigaie ceapa, se sareaza si se gateste 4-5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1 minut. Se adauga vin si se racaie resturile caramelizate lasate de carne, ca sa se incorporeze in sos.

Se adauga rosiile, pasta de rosii, pasta de ardei iute si cimbrul si se amesteca. Se inteapa maslinele cu dintii unei furculite. Se adauga carnea, ciupercile si maslinele si se mijoteaza 10-12 minute, sau pana ce ciupercile si carnea sunt fragede. Se adauga patrunjel si se amesteca.
Se serveste puiul cu sos, alaturi de feliile de cartofi si de un pahar de vin rosu, sec.

Vinul potrivit: Alira Merlot 2009

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.