contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marinat Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
- 6 pulpe de pui
- 1 bucata mare ghimbir
- 100 ml sos de soia
- 20 ml ulei de masline
- marar uscat
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca ghimbirul, sosul de soia, uleiul de masline, maraul, sarea si piperul pana veti avea un sos omogen. Treceti fiecare bucata de carne prin acest sos si o asezati intr-un bol. Dupa ce toata carnea a fost imbibata cu acest sos, turnati peste carne in bol sosul ramas, acoperiti si lasati la frigider sa se marineze (eu ultima data am lasat carnea 20 de ore la marinat). Dupa ce s-a marinat bine, puneti bucatile de carne intr-o tava, turnati peste sosul ramas, adaugati un pahar cu apa, acoperiti cu foloe de aluminiu si introduceti tava in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 30 de minute scoateti folie, intoarceti bucatile de carne pe partea cealalta si le mai lasati aproximativ 30 de minute. Garnitura este la alegere…cartofi la cuptor…orez..sau pur si simplu o salata proaspata.Veti avea la final bucati de pui pregatite magnific cu un gust puternic de ghimbir si totodata dulce de la sosul de soia…efect garantat la o ocazie deosebita.
Nota:
Puterea condimentelor este adesea redusa la abilitatea lor de a aromatiza orice mancare fara prea multe calorii, de a transforma bucatele fara gust in adevarate opere de arta, o minune a bucatariei. Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural. Este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com