contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Marinat Si Friptura Frageda,piperata La Tava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un meniu de weekend ce atrage pe oricine .




Ingrediente pentru marinarea unui pui :
2 linguri  sos de soia
2 lingurite de mustar dulce
4 catei de usturoi
o lingura cu ulei de masline
cimbru,sare,piper,boia de ardei dulce
Toate aceste ingrediente le punem in blender ,mixam si rezulta o pasta cremoasa cu care ungem ,frecam puiul asezat intr-o tava, prin toate incheieturile .Puiul se inveleste cu folie alimentara si se lasa o noapte la frigider.
Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt(eu asa procedez ca sa nu se lipeasca) si asezam puiul inconjurat de cartofi .
Se pune la cuptor preincalzit,la foc mediu pentru o ora si jumatate .
Cartofii se scot mai devreme ,cam dupa 40 de minute cand incep sa se caramelizeze. Oricum se verifica si puiul si cartofii,din cand in cand .
Cartofii se taie cuburi ,se dau cu sare,piper,rozmarin si se stropesc cu ulei de masline  !


Serviti cu salata verde si un pahar de bere !
Este un pui delicios si plin de arome !


Ingrediente pentru friptura de porc:


2 kg. de pulpa porc dezosata
100 ml. de ulei
150 ml. de vin rosu
condimente pentru friptura
piper si sare
Am spalat bine carnea ,am sters-o si am frecat fiecare bucata cu amestecul de condimente ,sare,piper si am adaugat vinul .Am lasat fripturile, una peste alta, intr-o cratita pana a doua zi la rece, invelita cu folie alimentara .
A doua zi am asezat fripturile intr-o tava de sticla(nu se lipeste) ,am turnat sucul ce l-a lasat in cratita si am pus uleiul.
Am acoperit  cu folie de aluminiu si am dat la cuptor- incins- o ora. Dupa acest timp am scos folia si am mai lasat-o 30-40 de minute ca sa se rumeneasca!


Este foarte frageda  si gustoasa !  
Pofta buna !