contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Mediterraneo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Impresioniştii mă inspiră. Aseară, în timp ce scriam postul, găteam şi inventam nume pentru felul de mâncare. A rămas mediterraneo din tot ce aveam pe listă, în speranţa că-i va ajuta pe domni să coacă o poveste de vacanţă frumoasă, potenţată la maxim de aroma fină de oregano.
Domnilor, de data asta este extrem de simplu; atât de fin şi exotic, încât eu propun să fie reţeta pentru Cina Romantică (cine are cap, înţelege de ce cu majuscule).
Aveţi pe lista de cumpărături:
1 caserolă piept de pui dezosat
4 cartofi
2 morcovi mari
3 lamâi (căutaţi-le să fie cât mai mici - sunt mai zemoase)
1 salată verde
1 legătură de ridichi
2 castraveţi
1 plic de oregano
sare
ulei de măsline
Pentru puiul mediterraneo urmaţi paşii întocmai:
1. Spălaţi bucăţile de pui bine şi tăiaţi-le cubuleţe. Presăraţi sare peste ele şi puneţi-le într-un vas de yena.
2. Curăţaţi cartofii şi morcovii de coajă, spălaţi-i bine. Cartofii îi tăiaţi cubuleţe, morcovii rondele. Merg cu alături de pui, în vas.
3. Stoarceţi zeama de la două lămâi. Într-un castronel mic, amestecaţi-o cu două linguriţe de oregano şi 4 linguri de ulei de măsline. Compoziţia asta turnaţi-o în vas, peste pui şi legume.
4. Completaţi cu un pahar cu apă şi băgaţi la cuptor (foc mediu, 200 grade). Durează o oră şi jumătate, ar fi bine dacă nu vă luaţi cu vorba, sau alte treburi lumeşti, să îl scoateţi pe la jumătatea procesului şi să mai amestecaţi compoziţia din vas (pentru a evita un dezastru de genul: la fund pui fiert şi la suprafaţă pui ars).

Rezultatul este un fel de mâncare foarte uşor, perfect pentru doamnele în permanenţă preocupate de siluetă. Nu e loc de dat greş dacă îl asezonaţi cu o salată verde.

Pentru salată spălaţi bine legumele (salata verde, castraveţii şi ridichile) şi tăiaţi-le într-un bol mare. Stoarceţi deasupra o jumătate de lămâie, adăugaţi o linguriţă de ulei de măsline şi puţină sare. Ca să fiţi siguri că serviţi o salată vie, amestecaţi abia în momentul în care serviţi.
Puiul va ieşi acrişor, salata e şi ea rece (cu rece asociez eu gusturile mai aspre), aşa că recomand un vin demi-dulce pentru echilibru - Chardonnay Recaş este excelent.

Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com