contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Mexican Cu Fasole Aka Tostada

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cel mai "traznit" fel de mancare mexican pe care l-am incercat era cu sos de ciocolata peste carne, servit cu salata si orez. Inca nu m-am incumetat sa fac asa ceva, insa vazand reteta asta acum cateva zile la o emisiune, mi s-a parut simpla de reprodus si gustoasa, si mai aveam si toate ingredientele in casa. Iar resturile ramase le-am luat a doua zi la munca, pentru un pranz light cu salata. Dar pe mama ca sa ma asigur ca-i place am servit-o cu wrap-ul de mai jos, cu smantanica :D.
Pui mexican cu fasole aka tostada
Ingrediente (2-3 portii):
*400g piept de pui, taiat bucatele
*o conserva fasole rosie (400g)
*o conserva de rosii in bulion (400g)
*o ceapa mare, tocata grosier
*2 catei de usturoi tocati marunt
*o lingura de ulei
*coriandru, sare, chilli
Pentru servit ca in poza:
*salata verde
*patrunjel verde (e sanatos ;) ) / coriandru verde
*cateva rosii
*un morcov, feliat subtirel
*2 linguri smantana
*2-3 tortilla
Preparare (30 min):
1.Intr-o tigaie puneti o lingura de ulei, cand sfaraie se adauga ceapa impreuna cu usturoiul. Se lasa sa se caleasca vreo 5 min, la foc mediu.Se adauga bucatele de pui, impreuna cu zeama de la fasole, se amesteca bine si se lasa sa se gateasca vreo 15-20 minute. Cand e aproape facut se adauga conserva de rosii (rosiile se zdrobesc cat de cat ) si fasolea scursa si se mai lasa inca vreo 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu coriandru/sare/piper/chilli. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic.
2.Se aseaza o cantitate generoasa pe foile de tortilla, se adauga salata, rucola, rosii, ardei, patrunjel, morcov, avocado - ce aveti, se ruleaza si se serveste.
Enjoy!