contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Pe Pat De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multi nu concep puiul în combinatie cu varza, considerînd ca e prea "slab". Noua însa ne place. De data asta l-am pregatit chiar foarte usor, atît din punct de vedere caloric cît si modul de peparare. Ieri a fost o zi friguroasa, întunecata si ploioasa, asa ca ne-am încalzit la gura cuprorului :P



Ingrediente:
  • 1 pui
  • 1 varza, tocata grob
  • 1 legatura de marar, tocat grob
  • 1 ardei nu prea iute, taiat rondele
  • 2 morcovi, taiati fîsii groase
  • 4 fire de ceapa verde, taiate rondele
  • 250 ml vin alb sec
  • 100 ml apa
  • 1-2 linguri ulei de masline (optional)
  • 2 jumatati de ardei rosu (le-am asezat sub pui)
  • sare, piper din rîsnita
  • condimente mojarite, pentru aromatizarea puiului :
- amestec de sare de mare cu verdeturi uscate - aici reteta
- chili uscat
- boia de ardei dulce
- boabe de piper negru
- fulgi de usturoi deshidratat
- chimen
Se pregatesc ingredientele. Puiul se spala bine sub jet de apa rece 
si se curata de eventualele resturi de pene. Legumele si verdeata se spala,
curata si toaca fin sau grob, în functie de gust sau dispozitie,
iar condimentele pentru aromatizarea puiului se mojaresc de zori, pîna se obtine textura dorita.

Am tocat legumele grob, le-am amestecat si repartizat într-o tava.
Apa si vinul le-am turnat deasupra, am sarat si piperat, apoi m-am ocupat de pui.

Am despicat pieptul si am condimentat generos, interiorul.

Am asezat puiul peste varza si l-am condimentat pe exterior,
dupa care l-am stopit cu putin ulei de masline.

Am dat tava în cuptorul rece fixat pe 200°C. Dupa 30 de minute am acoperit tava cu folie de aluminiu,
pentru a împiedica rumenirea prematura a puiului, si am lasat-o pîna carnea a fost moale.
Am îndepartat folia si am mai lasat cîteva minute la copt.

Am servit cu mare pofta!