contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Stroganoff

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC0541

Mancarica aceasta este mai buna decat anticipam atunci cand m-am hotarat s-o gatesc, folosind o reteta veche din revista Avantaje. Nu va speriati de gramajele ….precise din reteta, eu una am pus niste cantitati …dupa ochi si a iesit foarte bine. Ni se recomanda sa o savuram alaturi de spaghete sau orez dar mie mi s-a parut foarte satioasa doar cu ciupercile din reteta. Bineinteles putem renunta la o parte din ciuperci si pune si ceva orez, fiecare dupa pofta si inspiratiunea de moment. Si se face atat de iute….Open-mouthed smile

- carne de pui, dezosat si taiata cuburi (cam o pulpa per portie)

- 175 ciuperci asortate

- 1 lingura boia

- 2 linguri faina

- 600 ml concentrat de pui. La inceput ma intrebam ce vrea sa zica cu concentratul de pui, pana la urma am folosit un cub gen knorr, maggie dizolvat in apa et voila supa. Si nu, nu am folosit chiar 600 ml supa ci mai putin.

- ceapa

- 1 catel de usturoi

- 6 linguri vin sec rosu

- 2 – 3 linguri smantana

- 2 -3 linguri ceapa verde

Carnea dezosata si taiata o trecem prin faina amestecata cu boia dupa care o punem la prajit in wok (sau in tigaia neaderenta) in ulei incins. O intoarcem din cand in cand  ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

_DSC0533

Cand e gata, o scoatem din wok cu o lingura de spumuit, scurgand de ulei si o punem intr-un castron pe care-l acoperim ca sa nu se raceasca.

_DSC0534_DSC0535

Incalzim 300 ml de concentrat in tigaie (aceeasi in care am facut puiul), adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa fiarba zece minute la foc mic.

_DSC0536

Adaugam ciupercile taiate , vinul rosu si puiul, adaugam si restul de concentrat de pui, saram, piperam dupa gust. Mai lasam sa fiarba pana cand toate ingredientele s-au patruns si sosul s-a ingrosat.

_DSC0537

Luam de pe foc si turnam smantana, mestecand-o bine cu restul compozitiei. Daca vrem adaugam si spaghetele sau orez.

Miam miam, pofta buna!Plate

_DSC0539


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com