contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Tandoori( Tandoori Chicken)-my Way

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


pieptul de pui gatit in stil tandoori te scapa de monotonie si fad,rasfatindu-ti simturile cu arome deosebite,bogate,oferindu-ti un plus de culoare,o alternativa de exceptie in meniul nostru dominat de carnea de pui.
acest stil de gatire apartine bucatariei indiene , procesul de coacere avind loc intr-un cuptor special (tandoor) si presupune o marinare a carnii pentru citeva ore intr-un amestec de condimente "tandoori masala"la care se adauga in principal iaurt si suc de lamiie.eu am gatit puiul la gratar si mi-am preparat singura pudra de condimente,adaptind-o la ce aveam in bucatarie, pentru cele 8 fileuri din piept de pui pe care voiam sa le marinez folosind:
1 lingurita de chimion ,
1 lingurita de coriandru boabe ,
1/2 rulou de scortisoara,
3 cuisoare,
2 lingurite de boia de ardei,dulce,
1 lingurita de turmeric,
1/2 lingurita boia de ardei iute.
le-am "prajit"putin(cu exceptia boielii de ardei si a turmericului) sa-si emane aromele in tigaie,apoi le-am maruntit la robot.
dupa ce am obtinut amestecul,am mai adaugat,pentru obtinerea marinadei:
3 catei de usturoi,pisati,
1 lingurita cu ghimbir proaspat ,pisat,
200 ml iaurt(de capra,am folosit eu),
zeama unei lime,
1 lingura ulei de masline,
sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust.
am omogenizat bine amestecul si am plasat in el fileurile de piept de pui,le-am amestecat bine in marinada si le-am intepat cu furculita sa intre mai bine aromele in interior,dupa care am dat la frigider.este nevoie de un minimum de 3 -4 ore pentru marinarea carnii,eu am lasat-o peste noapte,literatura prevazind si 12-18 ore pentru marinare.
a doua zi,am scos carnea,indepartind marinada de pe ea si am plasat-o pe gratarul incins,cca 3-4 minute pe fiecare parte.va asigur ca si gatit la gratar are un gust minunat,doar ca mai putin colorat decit atunci cind este facut in cuptor sau cind ii adaugam in marinada colorant rosu,pentru o prezentare putin mai dramatica.
puiul tandoori,clasic,se serveste cu felii de lamiie(sau lime),inele de ceapa,rosii,orez fiert .
eu sper ca va tenteaza si varianta mea,foarte rapida,buna si pentru o zi caniculara,in care sa incingi grill-ul aragazului e deja o damnare,zi ca acea in care l-am facut eu pe acesta!

enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com