contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Umplut Cu Carne Tocata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In ultima perioada, pentru ca nu mai am timp sa stau asa mult in bucatarie, fie am pregatit mancaruri simple, fie am gatit la cuptor. Si cum puiul de curte este preferatul meu, si da, sunt fericita ca il am in curte, mi-am facut de cap cu el combinandu-l cu niste carne tocata. Ce a iesit? O bunatate!!!


Ingrediente:
1 pui de curte de cca 1,5 kg
300 g carne tocata amestec porc/vita
2 linguri orez
3 fire ceapa verde
sare
piper
delikat
ulei/grasime de pasare topita


Am calit ceapa in putin ulei, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am amestecat ceapa cu carnea tocata si orezul, am condimentat cu sare, piper si delikat.
Cu amestecul rezultat, am umplut puiul spalat si curatat bine. Pentru ca umplutura sa nu iasa, am prin cu doua scobitori.
Am pus uleiul si grasimea de pasare intr-o cratita pe foc. Cand s-a incins, am pus puiul, prajind-ul putin pe toate partile, apoi am dat cratita la cuptor, la foc mediu, pentru cca 2 ore.  In aceasta perioada am intors puiul de cateva ori, si l-am stropit din cand in cand cu zeama lasata.
Cand a fost gata, am portionat puiul si l-am servit cu umplutura de orez si carne, alaturi de o salata de castraveti, ceapa verde si marar.