contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Umplut Cu Clatite Si Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Liana



O reteta minunata de Craciun!
Ingrediente:
1 pui (1,5kg),
clatite,
carnati.
Dupa ce se spala si se curata bine puiul, cu grija si un cutitas am incercat sa desprind pielea de pe carne si oase...a mers mai mult cu mana...
Am avut ghinionul ca puiul meu sa aiba pielea rupta la piciorul stang...am cusut o ora la el!!!

Dupa 23 de minute, am inceput la 40, am terminat la 03, in sfarsit i-am luat pielea puiului...uff...m-am chinuit la pulpe si aripi sa tai cu cutitasul fara sa rup pielea destul de fragila...

Asaaa...pe urma am macelarit carcasa si am pus-o la fiert...cu doi morcovi, o ceapa, un cartof mic...sa fac si o supa, pai se poate fara?

In timp ce fierbea carnita, am preparat marinata pentru piele: o lingura de boia, ulei de masline, inca una de vegeta, mustar dijon, sos de soia-cate doua linguri, am amesecat bine de tot si am uns pielea, aripile si ciocanelele puiului.

...tartita am eliminat-o dupa ce-am facut fotografia, sa stiti!
La frigider cam 2 ore.
Dupa ce a fiert carnita, am lasat-o la racit, am desprins-o de pe oase si am dat-o la robot.
Am preparat si umplutura clatitelor, reteta completa o aveti aici.
Gata umplutura, gata clatitele, astfel incat am trecut la umplerea puiului.
Carnatii erau deja prajiti cu o seara inainte, la fel si clatitele ca am stiut ca o sa am de munca la puiul asta...nu gluma.
Mi-au trebuit 6 clatite si 2 bucati de carnati...clatitele le-am scurtat, nu au intrat cu totul, fiind foarte lungi si puiul cam mic...
Pentru ca in timpul cusutului, s-a mai dus din stratul de condimente, dupa ce l-am remaniat complet l-am mai uns cu mustar amestecat cu boia si vegeta...
Gata umplut, l-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,

sa fie mai usor transferul pe platou, fara sa-i atac pielea fragila. I-am legat si picioarele cu o sforicica, pentru un aspect mai frumos.
Cand in sfarsit a fost gata si pielea-i bruna-aurie,

a trebuit sa astept sa se raceasca ca sa-l pot taia...:-(
Ce sa mai...mi-am ascutit bine cutitul si...spectacol!

ce sa vezi...chiar am ramas placut impresionati...

Intai l-am mancat cu ochii, zau asa!

Un Craciun imbelsugat si ca-n povesti va doresc!
Sursa: aici si aici

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com