contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Miel La Cuptor In Sos Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata ca am preparat si ultima bucata din mielul de Paste, respectiv o pulpa din fata.
Bine inteles am incercat alt tip decat cel mediteraneean!
Asa ca am rascolit pe net si am gasit o reteta cu pulpa de miel la cuptor cu sos curry.
La curry cred ca stiti ca sunt mare specialist! Sper ca ati vazut filmul meu pe youtube :P !
Condiment am din belsug cumparat tocmai din Nigeria, asa ca am dat drumu la treaba rapid!
Ingrediente:
  • pulpa de miel
  • 2 rosii
  • o ceapa
  • 2 linguri de iaurt
  • 300ml de supa de legume (sau apa fiarta cu cuburi)
  • faina, curry, ghimbir praf, sos de chili, ghee (unt clarefiat)

Bine inteles unt clarefiat nu am gasit asa ca am folosit unt si ulei de susan ... asa mi-a venit mie, oricum puteti pune orice pentru prajit. De facut vad ca se face simplu aici pe siteul Gourmandinei!

Am amestecat 2 linguri generoase de faina cu 3 lingurite de curry si 1 lingurita de praf de ghimbir intr-o farfurie adanca.

Am omogenizat bine si apoi am tavalit bucatile de pulpa prin amestecul creeat mai sus. Apoi am prajit pe toate partile bucatile in wok-ul incins. Dupa ce au devenit aurii le-am asazat in tava de copt :


Dupa ce am prajit pulpa, adaugam ceapa in WOK si o calim ~1 minut. Dupa ce a devenit aurie turnam supa de legume in wok. Dupa ce a inceput sa fiarba din nou cernem faina cu curry ramasa in apa, sa se creeze un sos ca la ciulama. Adaugam iaurtul, rosiile si putin sos de chili :



Mai lasam sa fiarba 5 minute si apoi turnam sosul in tava cu friptura.

 Acomperim cu folie de aluminium si o dam la cuptor la 180 de grade timp de 90 de minute.
Dupa cele 90 de minute putem indeparta folia si lasa putin friptura la gril sa prinda o urma de prajala ca la rotisor :

Pe interior a fost facuta si a fost delicioasa!
Puteti incerca fara grija, daca va plac mancarurile picante !