contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Cu Prosciutto, Lamaita Si Fasole Alba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1h 15 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui cu os, fara pielita
  • 6 felii de prosciutto
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 capatani intregi de usturoi
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 ml vin alb
  • 1 conserva (400 gr) fasole alba, scursa
  • 30 frunze proaspete de lamaita
  • sare si piper

 

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 160C.Sareaza si pipereaza pulepe de pui apoi aseaza cate 3 frunze de lamaita pe fiecare pulpa.Infasoara fiecare pulpa in cate 1 felie de prosciutto.
  • Incaleste uleiul intr-o tigaie si prajeste pulpele cate 5 minute pe fiecare parte pana cand feliile de prosciutto devin usor crocante.Intre timp injumatateste capatanile de usturoi si rosiile cherry care sunt mai mari.
  • Aseaza pulpele prajite intr-un vas termorezistent.Adauga usturoiul, rosiile, vinul alb si 3 frunze de lamaita.Asezoneaza totul cu sare si piper, acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptor 40 minute.
  • Dupa cele 40 minute, scoate vasul din cuptor si mareste temperatura cuptorului la 220C.Inlatura folia de aluminiu si adauga fasolea alba apoi mai da preparatul la cuptor, neacoperit, 30 minute.Presara prepratul cu frunzele de lamaita ramase si serveste-l.