contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Cu Sos De Roşii şi Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


"Ca la mama acasă şi un pic mai bine." Asta a fost al doilea cel mai frumos compliment. Pe primul loc s-au situat farfuriile goale de la finalul mesei, dar nu dau bine în poză, aşa că mă abţin să vă arăt.
Tocăniţa a prins formă în capul meu acum câteva zile. I-am simţit mirosul şi gustul, mi-au plăcut şi m-am organizat să le aduc la realitate. M-am folosit fără milă de:
- 1 ceapă mare
- 6 căţei de usturoi
- 200g de ciuperci
- 6 pulpe de pui
- 2 cutii de roşii decojite.
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare şi ierburi de Provence
Am spălat şi tocat mărunt ceapa şi usturoiul. Ciupercile, spălate şi ele, le-am tăiat fâşii şi le-am împachetat câteva minute într-un prosop de bucătărie ca să piardă cât mai multă apă.

Am pus la încins în cratiţă cele 3 linguri de ulei. Prima la călit a fost ceapa, vreme de 2 minute până şi-a schimbat culoarea, a devenit gălbuie.
A urmat usturoiul, încă două minute. Şi apoi ciupercile.

După încă trei minute, timp în care am amestecat ca să nu se lipească, am început să adaug suc de roşii din cele două conserve - trei reprize a câte jumătate de polonic fiecare.

Am adăugat roşiile, tăiate cubuleţe în prealabil.

Am amestecat bine încă trei minute, după care am turnat restul de suc de roşii şi am plasat strategic cele şase pulpe de pui.


Am pus capacul la oală, am dat focul mic şi mi-am văzut de alte treburi. M-am întors din cinci în cinci minute să amestec şi să mă asigur că pulpele sunt bine scufundate în sos. În treizeci de minute tocăniţa era gata. Am pregătit imediat mămăliguţa.

Şi tot imediat a avut loc ospăţul. Înainte să duc farfuriile la masă am presărat căteva fire de ierburi de Provence, care au ajutat de minune.


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com