contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui La Ceaun şi Mămăligă La Grătar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
6 copanele de pui
un ardei capia rosu mare,
2 fire de ceapa verde,
o lingura de ulei de masline,
o lingurita de boia,
sare,
piper,
putin coriandru maruntit,
50 ml vin,
o cana de apa

Mod de preparare:
Punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic. Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam de mamaliga. Faceti o mamaliga mai groasa in care la final adaugati o nuca de unt cu sare. Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa dorinta.  Pregatim untul cu granule de sare. Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au topit adaugam bucatile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine.  Mamaliga asta este delicioasa…are o crusta crocanta mai sarata si un miez moale si aromat, merita sa o testati macar o data .  Dupa ce este gata mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata masa. O salata de rosii proaspete si o felie de cas putin sarat va vor lasa ult timp cu gandul la mancare… Description: :)

Nota:
Mamaliga la gratar poate fi delicioasa si reprezinta o garnitura pe masura pentru puiul la ceaun. Pentru cei care nu stiu sa faca mamaliga reteta e foarte simpla. Pentru o masura de malai grisat (ca sa scapi de probleme si asteptare) trebuie 2 1/2 masuri de apa. Apa cu sare se pune pe foc si in momentul in care fierbe se toarna malaiul incet incet amestecand ca sa nu faca cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata.