contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Marinate-afumate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum lichid, esenta de Hickory. Eticheta spune ca este un produs natural, obtinut, probabil, din condensarea fumului. Sursa a fost www.ft-shop.ro. Pretul este abordabil, mai ales ca produsul are o aroma extrem de puternica si poate fi folosit in mod foarte eficient.
Aceasta reteta a fost o prima incercare de a-l testa la marinarea carnii si la prepararea sosului. Pot sa spun ca sunt multumit; am ajuns la concluzia ca este bine sa tii in camara un astfel de flacon, vei avea precis nevoie de el la un moment dat.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 16 minute

Ingrediente:
2 pulpe superioare, dezosate, fara piele
sare
piper
2 catei de usturoi, rasi
2 linguri de suc de lamaie
5 linguri de ulei de masline
1 lingura de vin alb, sec
1/3 ardei iute, tocat marunt
2 lingurite de frunze proaspete de rozmarin
1/8 lingurita de fum lichid
16 cartofi noi, cu coaja, spalati bine si taiati in jumatate
8 rosii cherry, taiate in jumatate
2 cepe verzi, taiate bucatele
2 felii de branza Camembert
5-6 picaturi de fum lichid

Instructiuni:
Se combina intr-un platou sucul de lamaie cu usturoi, jumatate din fumul lichid, jumatate din ulei, vin, ardei iute si frunze de rozmarin. Se sareaza si se pipereaza pulpele de pui. Se adauga in mixtura de mai sus si se intorc bine de cateva ori, ca sa se imbrace cu lichidul aromat. Se lasa la marinat 30-40 de minute; in acest timp se intorc de cateva ori, pentru o marinare uniforma.

Se incinge o tigaie adanca. Se adauga restul de ulei si, cand si acesta este incins, se adauga cartofii. Se sareaza si se pipereaza. Se micsoreaza focul, se acopera tigaia si se inabusa cartofii 5 minute, amestecand ocazional. Se rumenesc apoi la foc iute, timp de 2-3 minute.

Se incinge un gratar de fonta. Se frig pulpele, bine scurse de marinada si sterse prin tamponare cu prosoape de hartie, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana ce sunt facute. Se pun deoparte 5 minute, la odihna.

Intre timp se adauga in tigaie rosiile, ceapa verde si marinada ramasa in platou. Se amesteca si se gateste mixtura de cartofi 5 minute, sau pana cand rosiile sun fragede, iar cartofii facuti si rumeniti frumos. Se adauga 2-3 picaturi de fum lichid si se amesteca pentru ultima oara.
Se servesc pulpele fierbinti, pe un pat de garnitura de cartofi si rosii, iar peste ele se asaza cate o felie de branza Camembert.

Nota:
Fumul lichid are, fara nicio exagerare, o aroma extrem de puternica. Am pus putin pe limba, ca sa-l incerc, si timp de cateva ore am avut impresia ca papa si creierii imi miros a afumatura.

Se foloseste, deci, cu masura. Adaugarea sa in marinada da o aroma fina, probabil fiindca ea se pierde in buna masura la gatire. Adaugarea in sos trebuie sa se faca la sfarsitul gatirii, in cazul in care doriti o aroma mai pregnanta.
Cele cateva picaturi adaugate au fost de ajuns ca sa dea carnii si legumelor o aroma de afumat, intalnita la mezelurile afumate de buna calitate si destul de apropiata de cea data de gratarul pe carbuni.

Pin It