contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pulpe De Pui Pe Pat De Legume Cu Lămâie și Scorțișoară

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit de ziua mea de la niște prieteni buni, un vas termorezistent (yena) cu capac, cu capacitatea de 8 litri. Și pentru că e a treia oară când gătesc în el și sunt foarte încântată de rezultate, am zis să vă spun un pic despre el. Una dintre calitățile acestui vas termorezistent, ar fi faptul că, datorită capacului foarte înalt și bombat, poți găti în el un pui uriaș sau un curcan mai mic aș zice eu. Asta, pe lângă faptul că, datorită aceluiași capac, toată căldura rămâne în interior, iar carnea se pătrunde foarte bine, nu se uscă sau nu se arde. Timpul de preparare este redus cu aproximativ 30-40%. Genul ăsta de vase este ideal pentru momentele când n-ai chef să stai la cratiță și vrei să gătești cu puțină grăsime. Eu am pus în el câteva legume alături de pulpe de pui, și le-am parfumat cu puțin busuioc, oregano și scorțișoară. Am stors o jumătate de lămâie peste ele și am stropit totul cu un vin alb sec, plus câteva linguri de ulei de măsline.
Ingrediente și cantități:
4 morcovi mari
300 păstârnac
300 g țelină
1 ardei gras roșu
1 lămâie și jumătate
7-8 căței de usturoi
8 roșii cherry
14 pulpe (ciocănele) de pui
100 ml ulei de măsline
250 ml vin alb sec
1 linguriță busuioc
1 linguriță oregano
1/4 linguriță sau 1 baton de scorțișoară
sare și piper
Am curățat toate legumele și le-am tăiat în bucăți mici. Le-am așezat în vas, am presărat busuiocul, oregano și scorțișoara, sarea și piperul, apoi am turnat uleiul și vinul și le-am amestecat cu mâna, să se ungă bine fiecare bucățică. Am stors zeama unei jumătăți de lămâie, iar pe cea întreagă am tăiat-o în patru pe lungime și am așezat-o între legume.

Am spălat apoi pulpele de pui, le-am sărat și piperat și am pus niște busuioc și oregano și pe ele. Am mai turnat puțin ulei peste fiecare pulpă și am dat vasul acoperit cu capacul, la cuptor. În aproximativ 30 de minute puiul a fost gata, însă l-am mai lăsat încă 10 minute fără capac, să prindă o culoare aurie.


A ieșit o mâncare foarte aromată, cu un ușor iz de scorțișoară. Gustul legumelor a fost completat de parfumul busuiocului combinat cu oregano și o tentă de lămâie. Pe scurt, ceva foarte bun. Am mâncat-o cu piure de cartofi, dar merge la fel de bine și fără garnitură.