contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Punsch Muffins ©d & D – Halloween

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Le-am denumit D&D deoerece pe linga ca reteta este conceputa de mine , Denis si David -“ZMEII” mei le-au decorat, cica de “HALLOWEEN” si a iesit ce vedeti-exat ceva “infricosator”, dar foarte delicios - asta pentru cine place gustul de cicolata si rom.

INGREDIENTE-aluat:
- 5oua
- 120g zahar
- 200g faina
- 1pac praf. budinca vanilie(40g)
- 60g ulei
- 1 lamiie-coaja
- 1lc praf copt(10g)
~~~~~UMPLUTURA~~~~~~
- resturile/farimiturile de muffins
- 50g lapte
- 50g nuci macinate
- 200g cicolata topita
- esenta rom
- 1-2ls gem( de ex. caise)
~~~~~GLAZURA~~~~~~
- 200 g zahar pudra
- esenta rom

- colorant alimentar portocaliu sau rosu si galben-asta in cazul in care dorir´ti sa-i decorati de-Halloween.Daca nu, glazura de PUNSCH
- 1-2 ls suc de lamiie
- 50g ciocolata topita+1lc unt/unt cocos
MOD PREPARARE:
Pentru aluatul de muffins se pun ouale intr-un recipient impreuna cu zaharul si se mixeaza pina cond amestecul devine f. deschis la culoare si volumul a crescut vizibil.In continuare se adaoga uleiul treptat precum la maioneza,urmat de coaja rasa de lamiie si amestecul de faina+praf budinca+praf copt in  prealabil cintarite si bine amestecate.
Din acesta cant. se pregatesc ca. 14 Muffins.-atitia mi-au iesit mie,
Aluatul se imparte egal in formele de muffins unse si infainate s-au prevazute cu capse de hirtie speciale.
Se coc la 180°C ca. 20-25 min.
Se scot din cuptor si dupa ca 5-10 minute se scot si din tavi si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.
Intr-e timp  cant. de cicolata pentru umplutura se topeste si in ea se adaoga esenta de rom si laptele si se amesteca pina cind zaharul s-a topit.
Muffinsurile se taie si se scobesc putin in interioar , iar resturile /farimiturile se pun deoparte si peste ele se adaoga amestecul de cicolata topita si temperata, nucile taiate/zdrobite si eventual pution prajite in prealabil si gemul , de recomandat putin acrisor.
Acestes se pune putin la frigider , dupa care cu o lingurita se i-au portii din care se fac bilute care se aseaza scobitura muffinsurilor si se pun la frigider.
In continuare se prepara glazura.
Zaharul pudra se pune intr-un castron si se amesteca cu cite o lingurita de rom si lamiie.Totul se amesteca bine pina ce glazura devine lucioasa obtine consistenta dorita-NU PREA FLUIDA ci MAI VISCOASA.
Dupa ce toate muffinsuroile au fost glazurate se pun iarsi la friginder.
Intr-e timp ciocolata se pune intr-o pungulita mica de nailon impreuna cu untul , i-se face un nod si se aseaza inztr-o cana cu apa bine calda.
Cind ciocolata si untul s-au topit, cu mina se malaxeaza bine in asa fel incit sa fie bine omogenizate.
Pungii i-se taie un coltisor f. f. mic si se dreseaza peste glazura muffinsurilor motive infricosatoare de Halloween.

Halloween-Kuerbisse90
Din pacate a mea a fost c-am fluida si asta am observat doar dupa ce “ZMEII” mei au decorat deja muffinsurile, de aceea NU au iesit f. frumosi.
http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com