contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Quiche Cu Broccoli, Rosii Si Mustar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Quiche este un antreu, care a deveni popular prin secolul XXI, desi este cunoscuta din anul 1605. Este o tarta sarata compusa din diferite ingrediente (cum este cazul: bacon, sunca, peste, legume, branza ...), legate printr-o crema pe baza de oua si smantana, sau lapte. Aceasta combinatie cu broccoli, rosii si mustar, am gasit-o pe cuisine AZ.com si m-a atras. Este foarte buna, cu un gust special de la mustar. Sper sa va tenteze si sa o incercati si voi.

 

Pentru aluat:
* 220 g faina
* 100 g unt sarat
* 1 ou întreg
* 1 lingura de iaurt
* 1 lingura de pasta de tomate
* 1 praf de oregano
Pentru umplutura:
* 2 legaturi de broccoli        * rosii cherry
* 4 oua         * 2 lg mustar
* 200 ml smantana         * 50 ml lapte
* sare       * piper

 


Mod de pregatire:
Se face un aluat din faina, unt, ou, o lingura de iaurt si o lingura de pasta de rosii. Pasta de rosii ii va da aluatului un aspect mai placut rosiatic si va fi si in ton cu umplutura, care contine si rosii. Se pune intr-o folie si se da la frigider pana pregatim umplutura.


Intai se fierb broccoli timp de 6-8 minute in apa clocotita cu sare apoi se scurge bine. Se taie rosiile în rondele. Eu am folosit rosii chery si le-am lasat intregi, iar pentru aspect, la cateva am lasat si coditele.


Se bat ouale cu smantana. Mustarul se dizolva in lapte si se adauga peste amestecul de oua si smantana. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de quiche, de tarta sau pur si simplu intr-un vas de iena. Se da la cuptor pentru cateva minute la foc tare. Se scoate si se umple. Inainte se intinde pe fund o lingura de mustar.


Se aseaza rosiile si brocolii cat mai uniform.Se rastoarna apoi amestecul de oua si smantana si se da la cuptor pentru cca 45-50 minute.


Cand este gata se lasa sa se raceasca putin apoi se trece pe un platou.


Se poare servi calda sau rece. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com