contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rainbow Cookies Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Furescuri, dacă sunt făcute cum trebuie, mănâncă toată lumea. Dar dacă mai sunt și atrăgătoare, cu siguranță că nimeni nu le va rezista...

170 de grame de unt sau margarină, se amestecă bine cu 155 grame de zahăr pudră. Se adaugă un strop de sare, 5 ml de esență de portocale (sau de ce fel doriți!), 3 galbenușuri și se freacă bine. Puneți apoi 310 grame de făină și omogenizați. Turnați toată compoziția pe un blat de lucru pudrat fin cu făină și frământați pentru vreo 10 minute, rupând bucăți mici din aluat. Împărțiți-l în 6 părți egale, pe care le dați la congelator circa 25-30 de minute. În fiecare parte puneți câte o picătură de colorant alimentar (roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, mov). După ce ați colorat fiecare aluat, faceți biluțe și puneți-le din nou la congelator pentru 15-20 de minute. Întindeți fiecare aluat în foaie de grosime de circa 0,5 cm. Amestecați un albuș cu 5 ml de apă și ungeți foaia roșie. Puneți peste foaia portocalie, ungeți cu albuș, apoi foaia galbenă, iarăși albuș, foaia verde, albuș, foaia albastră, albuș, iar la final foaia mov. Presați un pic să se lipească foile între ele, tăiați felii de 1 cm grosime, pe care le împletiți cîte 3, astfel încât să obțineți un rulou. Ungeți ruloul cu albuș și tăvăliți-l prin bombonele colarate. Dați la congelator pentru 30 de minute.

În tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, puneți rondele de 0,5 cm grosime și coaceți la foc mic (140 grade), circa 10-11 minute.


PS: Eu m-am jucat și am făcut din aceste fursecuri niște mărțișoare comestibile foarte apreciate de colege...