contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ras Asfour De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

ras asfour de pui poza11

Dacă respectaţi reţeta,
Treaba o să meargă şnur
Bucătăria libaneză
Ne răsfaţă cu ras asfour

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza1):
- 800 gr. piept de pui taiat cubulete
- 100 ml sos de rodii
- 3 cepe
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper
- o cana supa clara
- optional zeama de lamaie (daca vreti sa fie foarte acrisor, altfel ajunge doar sosul de rodii)

Pentru garnitura am apelat la bulgur:
- o cana bulgur
- 2 cani apa fiarta
- 50 ml ulei de maslne
- 2 linguri boia dulce
- sare

Plan de lucru:
- calim in ulei de masline carnea taiata cubulete (poza 2).
- adaugam ceapa taiata julien (poza 3).
- Lasam cateva minute sa se caleasca cu carnea.
- turnam supa clara, adaugam condimentele (poza 4)
- adaugam sosul de rodii (poza 5).
- lasam pe foc pana mai scade sosul, aproximativ 20-30 minute  (poza 6).
- punem bulgurul intr-un vas termorezistent (poza 7)
- adaugam 2 masuri de clocotita (poza 8 ), apoi acoperim cu un capac (poza 9)
- lasam acoperit circa 30-40 minute pana cand bulgurul absoarbe toata apa (poza 10).
- adaugam sarea, boia dulce si uleiul de masline si amestecam. Servim ca si garnitura la ras-asfour.
- Pofta buna! (poza 11 )

Timp de preparare: 50 minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

ras asfour de pui poza1 ras asfour de pui poza2 ras asfour de pui poza3 ras asfour de pui poza4 ras asfour de pui poza5 ras asfour de pui poza6 ras asfour de pui poza7 ras asfour de pui poza8 ras asfour de pui poza9 ras asfour de pui poza10 ras asfour de pui poza11
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan