contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rasfatata Cu Inghetata Si Cai...de Vis

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

    Saptamana trecuta am primit o invitatie din parte unei femei fenomenale, Andreea Marc. Invitatia era aceea de a-mi petrece sambata de 4 august intr-o companie selecta, in grup restrans si exclusivist, strict secret totul. Masonic, nu!? Fantastic, de-a dreptul. 
   Asa ca sambata ce tocmai s-a dus, imbracata super comod:)), am purces cu aparatul foto in gat :D, spre locul ales drept punct de intalnire si plecare. Acolo aveam sa fiu intampinata cu mare drag, fete zambitoare, suc bun, 100% natural si off course, my coffee (the best :P). Rand pe rand fetele se adunara si porniram la drum. Destinatia? ....De vis! 

  First: oprire  in Codrii Pascanilor. Evident, ne-am adunat in spirala cerc al cunoasterii. Adica fiecare avea sa raspunda unor simple intrebari: cine esti?, cu ce te ocupi?, unde te vezi peste 5 ani?, ai de gand sa intri in politica?, si intrebarea capcana: de ce crezi ca ai fost aleasa sa participi la drumetia-rasfat? Ne-am luat rolurile in serios, fiecare raspunzand cat a putut de bine la intrebari si invariabil s-a auzit raspunsul : nu stiu, n-am idee, habar n-am de ce am fost aleasa.....
  Anyway... dupa ce chestionarul a fost completat in totalitate, obtinand cu toatele punctajul maxim, juriul multumit, ..... urcaram iar in autocar si ... la drum. 
   Prin baloane de sapun si muzica gen "da, ne da la radio!" ajunseram la urmatoarea destinatie: Betty Ice.  Am fost introduse in lumea magica a fabricarii inghetatei, si dupa ce ne-a fost explicat pe larg si detaliat intregul proces tehnologic al fabricarii inghetatei, ni s-au dat niste haine ciudate, trecuram printr-o linie se sterilizare, senzori si alte dracii....Dar ce nu face femeia pentru o inghetata! :))
    Dupa turul de onoare al fabricii am fost introduse intr-o camera alba, super-luminoasa si...acolo ne astepta o minunata vitrina plina de inghetata... si evident un boy gata sa ne serveasca (:D). 
   Veni timpul sa degustam niscaiva inghetata cu fructe si cioco (pe aia cremoasa ce-am dezbracat-o de vafa crocanta si-am devorat-o acolo, direct pe bancul de lucru, ...aia n-o socotim, ok!). Yummy-yummy... buna inghetata, a meritat toata asteptarea aia si nerabdarea ce ne cuprindea vizibil in timpul turului de fabricuta.

      Ne limpairam in inghetata de toata felurile, ne luaram apoi ramas bun de la  Betty Ice si porniram spre final destination : Caii de vis. Aici...o alta lume: liniste si pace, caluti frumosi si simpatici, gazde primitoare si mancarea .....buna-buna, produse bio, din productia proprie. Va las niste poze sa vedeti cam ...doar o parte din ce paparam in ziua de 4 august la Caii de vis. 
    Dar sa vorbim putin si despre food, caci la ce altceva se pricepe mai bine un food-blogger. 
   So, am inceput  masa, adica acel mic festin culinar bio, de care v-am vorbit ceva mai sus, cu o afinata home-made din fructe proaspete si eco, nerafinata si neprelucrata, doar pui fructele alea mici si suculente adaugi zahar si apa...alcool atat cat trebuie la final...e voila....ce culoare fantastica, nu?
   Urma un mic aperitiv: salata de sfecla rosie cu branza si o salata de ardei copti cu branzica sarata, telemea, cred :P...delicios....e o chestiune ce o voi prepara negresit in bucataria albunutei.
    Tot ce vedeti aici e numai productie proprie, in bucatarioara familiei ce tine caii de vis, produse bio, dupa cum va spusei....branza de capra, branza de vacuta cu verdeata, branza cu nuci, branza tip parmezan (mai buna dupa parerea mea)..si preferata mea, branza cu seminte, chimen.....salata de vinete coapte in jar, rosii de gradina....salam de casa....ioii....deliciu!!!
  O bunaciune de supa-crema de dovlecel cu putintica smantana si parmezan.....
  Am mai avut parte de  niste friptura de purcelus cu cartofi natur cu verdeata si salata verde stropita cu branza, dar fu atat de bun si eu atat de fomista, ca am uitat sa-i fac un shooting :))...si sa nu uit de sarmalutele de casa cu mamaliguta aburinda, dar deja era prea mult pentru burticile noastre asa ca am zis:pas!
  Desertul? ...Placintica cu caise.... pufoasa-pufoasa si dulcica exact cat ii sade bine unei prajiturici de casa.

     Avuram parte de o cantare a la  Alexandra Andrei. Ne-a cantat asa cum numai ea stie, iar duetul cu actorul Nationalului, Daniel Badale, fu de-a dreptul spumos. Aplauze la scena deschisa. Superb! 
   Si seara se incheie in stil mare cu minunata demonstratie de calarie, dans si sarituri executate de calutii de la Caii de vis. I-am privit de departe si de aproape. I-am mangaiat, le-am soptit si i-am calarit. Ne-am bucurat de ei, ca niste copii mici. Locul acesta e fenomenal, dar mai multe cuvinte despre Caii de vis urmeaza  a va zice intr-o postare pe carari
     Ne urniram cu greu spre Iasi, in aceeasi veselie si baloane de sapun, cu tristete ca timpul a curs nemilos de repede. O incursiune ce trebuie repetata. 
   O zi superba, de care aveam nevoie demult. O iesire singura, fara sot, fara copil, fara caine. Just me si gandurile mele.Va multumesc fetelor ca mi-ati daruit o zi minunata.
    Multumesc Cristina pentru minunata floare, Zaza pentru simpaticul papion, Corina pentru indragita brosa calut ce-mi va aminti mereu de caluti si ca trebuie sa-mi incep fiece zi cu zambete, exact dupa cum spune ravasul primit de la Icar Tours.
    Multumesc Florin!